Strålende nyheter for nordmannens klubb: Nå kan de overleve i League One

Morten Haugdahl Lie

16. mars 2021

League OneWigan

Phoenix 2021 Limited kjøper League One-klubben Wigan, med forbehold om EFL-godkjenning.

Wigan gikk inn i administrasjon i fjor sommer og rykket like etter ned til League One.

Saken fortsetter under videoen

– Vi har kommet til enighet om et salg av klubben og tilhørende eiendeler til Phoenix 2021 Limited. Vi er i ferd med å fullføre transaksjonen. Kontrakter er utvekslet, et depositum er mottatt og salget er tiltenkt å være ferdig innen 31. mars 2021, skriver klubben i en pressemelding.

Det betyr at klubben, som ligger to poeng over nedrykksstreken, trolig slipper unna et poengtrekk på hele 15 poeng. Nå har klubben en mulighet til å berge plassen.

Phoenix 2021 Limiteds styreformann Talal Al Hammad beskriver avtalen som et bemerkelsesverdig resultat.

– Jeg vil benytte anledningen til å gi min takknemlighet til Abdulrahman Al-Jasmi, eieren av Phoenix 2021, og Europa Point Investment Corporation (EPIC), hans investeringsteam i Gibraltar, og Phoenix-ledergruppen. De har gitt oss full støtte fra begynnelsen og deres engasjement førte til dette bemerkelsesverdige utfallet.

Ung nordmann høster skryt i klubben

18-åringen Thelo Aasgaard har slått i gjennom i Wigan denne sesongen. I januar signerte han også sin første proffkontrakt.

Jeg er ekstremt stolt av ham, han har fått denne nye kontrakten, og vi ser frem til å se ham utvikle sitt talent med flere førstelagsmuligheter i fremtiden, sa akademitrener Gregor Rioch til klubbens nettside i januar.

Unggutten har spilt 21 kamper og scoret to mål for Wigan som må kjempe med nebb og klør for å holde seg i League One denne sesongen.

Les mer om Thelo Aasgaard her:

Det norske stortalentet signerte sin første proffkontrakt med den engelske klubben

Norsk 18-åring scoret sitt første mål i engelsk fotball