Stefan Johansen gir seg på det norske landslaget

Foto: Nick/Wikipedia

Isak Brønseth

10. mars 2021

FulhamLandslagNorgeQueens Park Rangers

30-åringen blir ikke med når Ståle Solbakken nå tar over som landslagstrener. Johansen gir seg etter 55 kamper for Norge.

Det bekreftet Solbakken overfor TV 2 onsdag. Johansen selv skriver dette på sin Instagram-profil:

Saken fortsetter under videoen

– En epoke i karrieren er over. Jeg har spilt min siste kamp med flagget på brystet. Jeg føler det er naturlig å gi meg nå med en ny generasjon på vei og det nylige trenerskiftet.

– Det har vært en ære å spille for Norge de siste åtte årene, og jeg vil spesielt takke Lars Lagerbäck som ga meg muligheten til å være kaptein. Det har vært en av de største høydepunktene i karrieren for meg og resten av familien. Jeg vil også takke fansen for alt vi har vært gjennom siden 2013, selv om vi dessverre ikke har klart å ta oss til mesterskap. Samtidig vil jeg takke alle lagkamerater og støtteapparatet rundt for fine år på landslaget.

Ny seier for QPR

Johansen kan nå fokusere fullt og helt på sin tilværelse i Queens Park Rangers. Han ble lånt ut til Championship-klubben fra Fulham i januar, og har gjort sakene sine bra.

Tirsdag vant de nok en gang da de møtte Wycombe Wanderers på Loftus Road. Stillingen ble 1-0, og Johansen spilte hele kampen på QPRs midtbane.

Totalt spilte Johansen 55 kamper for Norge, og scoret seks mål. Han debuterte mot Sverige i 2013, og spilte sin siste landslagskamp da Norge tapte 2-1 mot Serbia i oktober i fjor.

Les også:

Johansen storspilte i ny QPR-seier