Landslagssjefen bytter keeper i morgendagens kamp mot Irland

Foto: Антон Зайцев / Wikipedia

Jørgen Haug

11. november 2020

EnglandLandslagNations LeagueTreningskamper

I morgen kveld starter Nick Pope mellom stengene for England i treningskampen mot Irland.

Det melder Sky Sports i forkant av treningskampen på Wembley torsdag kveld. For en uke siden gikk landslagssjef Gareth Southgate ut og sa at Jordan Pickford ikke har noen reelle konkurrenter på keeperplassen. Det ble sagt i kjølvannet av at Pickford ble vraket for klubblaget Everton etter flere uheldige involveringer den siste tiden.

Saken fortsetter under videoen

– Folk sier at jeg har vært lojal til ham, men det er fortjent. Hans prestasjoner for oss har vært strålende, så det har ikke vært en vanskelig avgjørelse for meg, sa Southgate den gang.

Siden den tid har Pickford vært tilbake mellom stengene mot Manchester United. I den kampen kunne han ikke lastes for noen av de tre ballene han måtte plukke ut av nettet.

I morgen får altså Burnley-keeper Nick Pope sjansen til å vise at han faktisk er en skikkelig utfordrer til å ta fra Pickford rollen som Englands førstekeeper.

England spiller ytterligere to oppgjør i Nations League den neste uka mot henholdsvis Belgia (borte, søndag) og Island (hjemme, onsdag). Hvem som står mellom stengene i disse kampene vil tiden vise.