Liverpool-spiller kåret til banens beste da Sveits vant komfortabelt

Reuters / CARL RECINE

Isak Brønseth

26. mars 2021

LandslagLiverpoolVM-kvalifisering

Xherdan Shaqiri har ikke spilt mange kampene for Liverpool denne sesongen. For landslaget sitt er han derimot en svært viktig brikke.

29-åringen bidro med to målgivende pasninger da Sveits gjestet det bulgarske landslaget i Sofia torsdag. Først var Shaqiri nest sist på ballen da Haris Seferović satte inn 2-0-målet deres etter bare ti minutter. Tre minutter senere sendte han også en fin pasning til Steven Zuber, som på flott vis økte ledelsen til 3-0.

Etter pause reduserte Kiril Despodov for Bulgaria. Sluttresultatet ble dermed 3-1 til Sveits, som nå leder gruppe C i VM-kvalifiseringen over Italia.

Kampens beste spiller

Arsenals Granit Xhaka spilte også hele kampen for Sveits. Shaqiri ble likevel kåret til banens beste spiller i sin 86. landskamp.

Angrepsspilleren har ikke hatt en like viktig rolle for Liverpool denne sesongen. Shaqiri har kun vært på banen i 12 kamper i Premier League. På alle disse kampene har han slått like mange målgivende pasninger som han klarte i den ene kampen mot Bulgaria torsdag, nemlig to.

Kommende søndag skal Sveits møte Litauen i neste kamp i VM-kvalifiseringen.