Everton-stjernen ble den første til å gjøre dette for landslaget siden 1986

Dominic Calvert-Lewin ble tomålsscorer da England knuste San Marino 5-0. Gareth Southgates mannskap leder nå sin gruppe i VM-kvalifiseringen.

Southamptons James Ward-Prowse startet målshowet etter 14 minutter. 26-åringen satte inn sitt første mål for England med en fin avslutning. Deretter økte Calvert-Lewin ledelsen til 2-0. Everton-spilleren er nummer fire på toppscorerlisten i Premier League, og viste hvorfor i torsdagens kvalifiseringskamp. Etter en halvtime av kampen sørget Raheem Sterling for at England kunne gå til pause med 3-0-ledelse.

Gareth Southgate gjorde flere spillerbytter før andre omgang. Phil Foden, Tyrone Mings, Jude Bellingham og Kieran Trippier kom alle inn på banen for England.

Likevel var det Calvert-Lewin som igjen havnet på scoringslisten etter 53 minutter. Han avsluttet et flott lagangrep der Ben Chilwell og Jesse Lingard sto for det oppbyggende spillet, og det sto 4-0 til hjemmelaget.

Calvert-Lewin ble byttet ut etter 63 minutter. I løpet av sine fire første kamper fra start for det engelske landslaget har han nå scoret fire mål. Den siste som gjorde dette var tidligere Chelsea-spiller Kerry Dixon fra 1985 til 1986.

Hans erstatter, Ollie Watkins, klarte imidlertid også å notere seg for en nettkjenning. Aston Villa-spissen sendte England opp i 5-0-ledelse, som også ble sluttresultatet.

Dette var Englands første kamp i gruppe I i VM-kvalifiseringen. I løpet av de kommende dagene skal de også spille mot Albania (søndag 28. mars) og Polen (onsdag 31. mars).

Tyngre start for Skottland og Nord-Irland

Det skotske landslaget fikk tøffere motstand i gruppe F da de tok i mot Østerrike på Hampden Park samme kveld. Likevel klarte Skottland å spille uavgjort etter å ha ligget under ved to anledninger. Sasa Kalajdzic scoret begge målene for Østerrike, mens John McGinn og Grant Hanley sto for de skotske målene. Skottland møter nå Israel (søndag) og Færøyene (onsdag).

Nord-Irland tapte på sin side 2-0 på bortebane mot Italia i gruppe C. Ian Baracloughs mannskap møter nå USA (søndag) til vennskapskamp, før Bulgaria står for tur (onsdag) i VM-kvalifiseringen.