United ute av FA Cupen: Imponerende kamprekke tok slutt

Marcus Rashford og Harry Maguire, Manchester United, England

Isak Brønseth

22. mars 2021

FA CupLeicester CityManchester United

Manchester United klarte ikke å ta seg videre til semifinale i FA Cupen. Leicester City ble for sterke, og vant 3-1 på King Power Stadium.

Kelechi Iheanacho scoret først etter 24 minutter, etter en horribel forsvarstabbe fra United. Harry Maguire sendte en håpløs pasning til midtbanespiller Fred, som hadde flere Leicester-spillere like bak seg. Han spilte ballen tilbake mot målvakt Dean Henderson, men Iheanacho snappet den opp og satte ballen i mål.

Mason Greenwood utlignet med en fin avslutning syv minutter før pause, men etter hvilen skulle det meste gå galt for Solskjærs mannskap. Youri Tielemans sendte først Leicester tilbake i ledelsen, før Iheanacho scoret sitt andre for dagen etter 78 minutter. Sluttresultatet ble dermed 3-1.

Leicester City er dermed videre til semifinalen i FA Cupen. Der møter de Southampton den 17. april. Samme dato møtes Chelsea og Manchester City i den andre semifinalen.

Sjeldent bortetap

Ole Gunnar Solskjær har fremdeles til gode å vinne et trofé som United-manager. Søndagens FA Cup-exit gjør at de nå bare har en reell mulighet til å vinne Europa League. I Premier League er de hele 14 poeng bak byrival Manchester City.

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Solskjær og United er ute av FA Cupen, men er fremdeles med i kampen om å vinne Europa League. Foto: Reuters/Toby Melville

Søndagens kamp mot Leicester ble også Uniteds første bortetap mot engelsk motstand på 30 kamper. Forrige gang dette skjedde var mot Liverpool den 19. januar 2020, da de tapte 2-0 på Anfield i forrige sesongs Premier League.

Manchester United møter Brighton & Hove Albion i ligaen i neste kamp. Før dette kommer imidlertid en landslagspause.