Nordmannen kom inn åtte minutter før slutt. Så avgjorde han kampen

Foto: Vagelis Georgariou / Action Plus

Isak Brønseth

25. september 2020

AberdeenCelticEuropa LeagueMotherwellRangersTottenham

Det så lenge ut til å bli ekstraomganger da Celtic møtte Riga FC i kvalifiseringskampen til Europa League. Så ble Moi Elyounoussi byttet inn.

26-åringen kom inn for stjernespissen Odsonne Édouard da klokka viste 82 minutter. Åtte minutter senere sørget Elyounoussi for kampens eneste scoring, og dermed 1-0-seier for Celtic. Han mottok et innlegg fra Jeremie Frimpong, og satte ballen i nettet med høyrebenet fra kort hold. Motstander var den latviske klubben Riga FC. Dette var hans fjerde mål for Celtic i europeisk sammenheng, og hans tiende mål totalt. Manager Neil Lennon ga Elyounoussi ros i et intervju med klubbens hjemmeside etter kampslutt:

Saken fortsetter under videoen

– Jeg vil gjerne snakke om Moi. Han har vært ute av laget noen kamper fordi han ikke var på sitt beste. Men han har trent veldig bra, og han opptrer som et godt eksempel for resten av laget. Han bidrar med en veldig viktig scoring, og jeg kunne ikke vært mer glad på hans vegne. Jeg håper dette får han ordentlig i gang, for han er en veldig bra spiller, sa Lennon.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen i Celtics midtforsvar, og hjalp til med å holde nullen. Neste uke venter FK Sarajevo fra Bosnia-Hercegovina i en playoff-kamp.

Kristoffer Ajer og Celtic tok seg videre i Europa Leauge-kvalifiseringen. Her er han i aksjon i en ligakamp mot Rangers i 2019. Foto: Action Plus / David Young

Flere skotske lag i aksjon

Steven Gerrards Rangers ville ikke være dårligere enn sin erkerival. De valset over Willem II på bortebane med en 4-0-seier, og skal møte tyrkiske Galatasaray i neste kvalifiseringskamp.

Aberdeen måtte på sin side takke for seg da de tapte 1-0 for Sporting CP i Portugal. Motherwell røk også ut etter å ha tapt hele 3-0 mot israelske Hapoel Be’er Sheva FC.

Kun ett engelsk lag spilte kamp torsdag kveld. José Mourinho og hans Tottenham tok seg videre da de slo FK Shkendija fra Nord-Makedonia 3-1. Erik Lamela, Heung-Min Son, og Harry Kane sto for målene for Spurs. I playoff venter Maccabi Haifa.

Spiller du Fantasy Premier League? Her får du gode tips i forkant av tredje serierunde:

FPL runde 3: Vinker farvel til forrige rundes kaptein