FPL runde 3: Vinker farvel til forrige rundes kaptein

Foto: Paul Childs / Reuters

Håkon Pallin Kjeldsen

24. september 2020

FantasyPremier League

Rundens kaptein har gitt oss jubel tidligere, mens rundens skuffelse er spillets mestscorende forsvarer.

En heidundrende runde med fantasy en unnagjort, og det ble scoret ikke mindre enn 44 mål i runden som gikk. Harry Kane og Heung-Min Son svarte på tiltale etter en svak førsterunde, og ga deres trofaste eiere lønn for tålmodigheten. Kevin de Bruyne kom inn i spillet med et brak, mens de som valgte Manchester United-spillere fikk dårlig betalt for det.

Saken fortsetter under videoen

Før sesongen sa jeg at min plan for sesongen var å gå for et tidlig wildcard, og at jeg derfor konsentrerte meg mest om de to første rundene da jeg satte opp laget mitt. I den anledning listet jeg opp en del spillere jeg så på som spennende for nettopp disse rundene.

Forsvarere

Kieran Tierney. Plukket 6 poeng i åpningskampen mot Fulham, men ble skadet på oppvarming før runde 2 mot West Ham. Åpningskampen får selvsagt godkjent, mens hva man satt med på benken ble avgjørende for runde 2.

Hector Bellerin. 7 poeng på to kamper er helt grei betaling for en forsvarsspiller til 5 millioner. Man kunne truffet bedre, men også dårligere.

Eric Dier. 3 poeng på to kamper er under pari. Tottenham har sett langt svakere ut defensivt enn forventet, og det er bare å komme seg av.

Matt Doherty. Vingbacken har levert enda svakere enn Dier, og står med to poeng. Iren virker ikke å ha samme frihet som i Wolves, og det er ingenting i vegen for å selge Doherty dersom andre frister mer.

Jamaal Lascelles. Stopperen fikk en god start på sesongen og leverte 6 poeng i åpningskampen mot West Ham. I andre kamp ble det gult kort og tre baklengs mot Brighton. Står dermed med sine 6 poeng fra åpningshelgen. Noen få forsvarsspillere til samme pris har levert bedre, men ikke mange.

Trent Alexander-Arnold. Liverpool åpnet Premier League med et smell. 4-3 hjemme mot Leeds er morsomt for den nøytrale, men ikke morsomt for de med Trent på fantasy. Ett poeng for spillets dyreste forsvarsspiller i runde 1 var selvsagt skuffende. I runde 2 ble det langt mer lystig for de som eide Trent. 7 poeng borte mot Chelsea gjør at backen står med 8 poeng, og jeg tror det kommer mer fremover. La stå!

James Justin. Leicester har holdt nullen i en av to kamper så langt i sesongen, men det er ikke bare derfor Justin har vært en kjempesuksess. Målgivende i runde 1 ble fulgt opp av scoring i runde 2. 16 poeng på to kamper er strålende tall for en forsvarsspiller til 4,5 millioner. Kun to forsvarere har mer poeng, og backen har fått en fortjent prisøkning.

Midtbanespillere

Pierre-Emerick Aubameyang. Spilleren jeg sa at alle lag MÅTTE ha, og at han fort kunne plukke mest poeng av alle de to første rundene. Slik ble det ikke. En scoring og en assist er ikke katastrofe, men heller ikke noe å hoppe i taket for. Totalt står Aubameyang med 12 poeng på to kamper, og får så vidt godkjent. Nå er det imidlertid en spiller hos Manchester City i samme prisklasse som frister mer, og det er på tide å selge gaboneren.

Nicolas Pepe. Den klart største skuffelsen fra Arsenal. Her er det bare å ta selvkritikk. To poeng på to kamper, og en prisreduksjon på 0,2 er selvsagt langt under pari. Willian ble foretrukket foran Pepe av Mikel Arteta, og de som gikk for brasilianeren i stedet gliser langt bredere med sine 16 poeng.

Allan Saint-Maximin. Hva skal man si? En gedigen skuffelse, men kanskje noe man kunne forutsett? 4 poeng på to kamper har det blitt, men franskmannen virker ikke være i nærheten av målpoeng. Nå er også prisen hans blitt redusert med 0,1. Selg!

Heung-Min Son. Igjen, hva skal man si? En skuffende runde 1 ble fulgt opp av en eventyrlig andre runde. De som solgte Son var ikke alene, og han falt faktisk i pris før runde 2. Der ble det fire mål mot et naivt Southampton-lag. 26 poeng på to kamper er langt mer enn forventet, og Son må sies å ha vært en ekte suksess. Han har selvfølgelig gått tilbake opp i pris.

Harvey Barnes. Han skjøt og skjøt mot West Brom i runde 1, men kom ut av kampen med bare 3 poeng. I runde 2 løsnet det imidlertid for lynvingen. Scoring og assist resulterte i 13 poeng, og 16 totalt. Suksess!

Mo Salah. Wow. Rundens kaptein og totalt 40 poeng på en runde for de som fulgte det tipset før Leeds-kampen. Allerede der var tipset en suksess, og selv om han kun fikk tre poeng mot Chelsea uka etter. Bare Son og Dominic Calvert-Lewin har mer poeng etter to runder.

Spisser

Harry Kane. Samme historien som sin kollega Son. 2 poeng i runde 1 ble fulgt opp av fire målgivende og en scoring i runde 2. 23 poeng totalt, og en pangstart på sesongen for Englands landslagskaptein.

Jamie Vardy. Der mange populære valg gjorde en dårlig runde 1, men skjøt fart i runde 2, gjorde Vardy det motsatte. Fjorårets toppscorer scoret på to straffer i åpningshelgen, men sto igjen uten målpoeng helga etter. En totalscore på 15 gjør at han har økt i pris, og bare har 4 spisser foran seg på listen. Deriblant nevnte Kane.

Timo Werner. Så nært men samtidig så fjernt. 7 poeng totalt er absolutt ikke noe å rope hurra for. Tyskeren har skaffet to straffer hvorav Jorginho faktisk brente den siste og snøt vår mann for 3 poeng. Er det lov å håpe at Werner tar oppstilling fra krittmerket neste gang? Jeg mener ja.

Runden som gikk

Rundens kaptein: Pierre-Emerick Aubameyang. 5 poeng. Kunne vært verre, men er man fornøyd med 5 poeng på kapteinen sin? Vanskelig å si. Uansett var fangsten skuffende målt opp mot hva vi håpte på før West Ham hjemme.

Rundens skuffelse: Raheem Sterling. Samme score som gaboneren i Arsenal. At rundens skuffelse ender opp på samme poengsum som kapteinen kommer til å skje igjen, men jeg håper ikke det skjer altfor ofte. Uansett må man kunne si at de som gikk for Sterling ble skuffet i og med at Kevin de Bruyne på samme lag til samme pris leverte 13 poeng.

Rundens overraskelse: Ollie Watkins. Nei, nei og atter nei. Ikke annet å si en at dette ble en gedigen nedtur. 2 poeng holder ikke når man er rundens overraskelse.

Rundens valg

Etter tre skuffende valg forrige runde er jeg sterk i troen foran den kommende runden.

Rundens kaptein: Mo Salah. Her var det jevnt mellom Salah og de Bruyne, men valget mitt faller på egypteren da han er en mer naturlig målscorer. Den belgiske rødtoppen i Manchester er et vel så bra valg, så her anbefaler jeg å følge magefølelsen mellom dem to.

Rundens skuffelse: Timothy Castagne. 23 poeng på to kamper for den nye forsvarsspilleren til Leicester. De som gikk for han fra start har fått enorm avkastning, men jeg tror det stopper mot Manchester City på søndag. Har man råd til å benke han ville jeg foretrukket det fremfor salg. De to neste rundene er igjen fristende for Leicester.

Rundens overraskelse: Che Adams. Var på manges lag før sesongen, men flere har allerede mistet troen på Southamptons nummer 10. Mot Burnley tror jeg han scorer.

HUSK FRISTEN LØRDAG KLOKKEN 12:00 OG BLI MED I VÅR FANTASYLIGA.

Ligakode: dkqwns