17-åring ble den yngste til å spille for United i europeisk turnering

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England

Isak Brønseth

26. februar 2021

Europa LeagueManchester UnitedStatistikk

Manchester United ledet 4-0 fra første kamp mot Real Sociedad i Europa League. I returoppgjøret fikk derfor flere unge spillere slippe til.

Kampen startet på ingen måte bra for Solskjærs mannskap. Etter bare 13 minutter fikk Real Sociedad straffespark, men Mikel Oyarzabal grep ikke sjansen. Han sendte ballen over mål, og bortelaget fikk ikke det tidlige målet de hadde håpet på.

Saken fortsetter under videoen

Da kampen var halvspilt gjorde begge lag flere spillerbytter. Brandon Williams, Marcus Rashford og Axel Tuanzebe kom inn for United.

Etter 59 minutter kom 19 år gamle Amad Diallo inn for Daniel James, og et kvarter før kampslutt fikk også U23-spiller Shola Shoretire sine minutter på banen da han ble byttet inn for Mason Greenwood. Shoretire ble da den yngste til å spille for Manchester United i en europeisk turnering noensinne, med sine 17 år og 23 dager.

Den yngste til å spille for klubben, dersom en teller alle turneringer, er fremdeles Angel Gomes. Han var 16 år og og 263 dager da han spilte mot Crystal Palace i Premier League i 2017. Gomes spiller nå for den portugisiske klubben Boavista, der han er lånt ut fra Lille OSC.

Trygt videre

Sluttresultatet i torsdagens kamp ble 0-0, og United avanserte med det til åttendedelsfinalen i Europa League. Av britiske klubber som var involvert var Leicester City det eneste som ikke klarte å gå videre. Brendan Rodgers mannskap gikk på et skuffende 0-2-tap på King Power Stadium mot Slavia Praha.

Tottenham spilte så tidlig som onsdag, da de overkjørte Wolfsberger AC og vant 4-0. Dermed ble stillingen 8-1 til London-klubben sammenlagt.

Arsenal og Martin Ødegaard fikk tøffere motstand, men vant knepent 3-2 mot Benfica på Emirates Stadium. Med 4-3 sammenlagt er også de med videre i turneringen.

Rangers fulgte opp 4-3-seieren mot Royal Antwerp fra forrige uke, og vant 5-2 på Ibrox Stadium. Dermed er også et skotsk lag representert i neste runde i Europa League.