TV-profilen anbefaler disse stadionene. Men én stadion ber han deg styre unna

Foto: Privat

EKSKLUSIV:

Saken fortsetter under videoen

TV2-profil Kasper Wikestad kommer med flere anbefalinger til stadionbesøk. Men det er også enkelte steder han ikke lar seg imponere av.

– Jeg er veldig glad i Goodison Park (Evertons hjemmebane, journ. anm.). Den er tett og intim. Det gynger skikkelig når det først rocker der. Jeg er generelt svak for de gamle stadionene.

Det sier TV2-profil Kasper Wikestad til Britiskfotball.com. Kommentatoren er svak for typiske «Old School»-stadioner.

Stor forskjell på stadionene i Premier League

– Selv om Goodison Park fasilitetsmessig kanskje er dårligst i Premier League, er det en herlig atmosfære der, sier han.

Mens Evertons storstue har svært utdaterte og dårlige fasiliteter, finner vi noe helt annet i London og Manchester. Men der er ikke stemninga helt den samme ifølge Wikestad.

– Både Emirates Stadium (Arsenals hjemmebane, journ. anm.) og Etihad Stadium (Manchester Citys hjemmebane, journ. anm.) har fantastiske fasiliteter. Men det er ikke fullt så fint å kommentere kamper der, sier han.

– Ville aldri ha kommet gjennom en HMS-kontroll

Et par andre stadioner som han virkelig liker å besøke i Premier League er St James’ Park (Newcastles hjemmebane, journ. anm.) og Selhurst Park (Crystal Palace sin hjemmebane, journ.anm.).

– På St James’ Park er det fantastisk atmosfære. Man har enkel tilgang til alt. Det skal imidlertid sies at man sitter fryktelig lavt som kommentator der. Selhurst Park har også en meget bra atmosfære og er en typisk «Old School» stadion. Kommentatorplassen ville nok imidlertid aldri ha kommet gjennom en HMS-kontroll i Norge. Det er krevende å komme seg til kommentatorplassen, da du må opp en klatre opp en stige og gå gjennom en gang før du kommer dit. Hvis det begynner å brenne på den tribunen der vi sitter, er det nok bare å si takk og farvel, sier han.

– En klar sisteplass

Wikestad har besøkt mange stadioner opp gjennom årene, både i Premier League og lengre ned i divisjonssystemet. Han trekker frem én stadion der det virkelig ikke er imponerende atmosfære.

– London Stadium (West Hams hjemmebane, journ. anm.) er på en klar sisteplass slik det er nå. Den er ikke bygd for fotball. Det merkes godt. Man sitter med en fryktelig lang avstand når man kommenterer også, sier han.

Videre skryter han av utviklingen på Anfield de siste årene. Jürgen Klopps suksess har virkelig fått fart på sakene.

– Det har blitt veldig mye bedre etter den sportslige suksessen og alt trøkket som er rundt klubben. Den nye langsiden har også blitt veldig fin, sier han.

– Det er noe jeg virkelig anbefaler

Koronaviruset har satt en stopper for alle som ønsker å ta en tur til balløya. Enn så lenge er det vanskelig å spå når man endelig trygt kan reise igjen. Men frem til da har Wikestad noen tips til de som planlegger en tur for å se britisk fotball.

– Jeg reiser jo en del på egenhånd også. Vi er en fast gjeng på fire stykker som pleier å reise dit. Ofte ser vi på kamper i League One og nedover. Det er noe jeg virkelig anbefaler, sier han.

Faktisk prioriterer han kamper i lavere divisjoner foran favorittlaget sitt

– Etter å ha sett Manchester United på Old Trafford et par ganger, så er det ikke så mye nytt. Det samme gjelder Norwich, som er mitt favorittlag. Du får kjenne på autentisiteten når du ser på kampene lengre ned i systemet. Der finner du litt av det gode gamle i England. Jeg setter virkelig stor pris på slike opplevelser, sier Wikestad.

Blant annet nevner han klubber som Wimbeldon, Portsmouth, Swindon og Cambridge, som alle kan levere gode opplvelser.

– Et slikt besøk vil garantert heve turen, sier han.

Fikk du med deg denne saken?

TV2-profilen innrømmer: Denne gangen gikk det nesten fullstendig galt