League One-klubben vant sitt første trofé på Wembley siden 1973

Foto: Wikipedia

Sunderland beseiret Tranmere Rovers i finalen i EFL Trophy søndag. Dermed tok klubben en etterlengtet tittel.

Første omgang av kampen ble en tam affære, og det sto 0-0 til pause. Etter hvilen satte derimot Lynden Gooch fart mot Tranmere-målet. Amerikaneren fikk en fin pasning fra Aiden McGeady, og plasserte ballen i nettet på lekkert vis.

Saken fortsetter under videoen

Sluttresultatet ble 1-0, og Sunderland kunne løfte trofeet. Klubben fra den nordlige delen av England spilte i Premier League så sent som i 2017, men rykket ned to sesonger på rad. De er nå inne i deres tredje sesong i League One.

Brøt forbannelsen

Det er en stund siden Sunderlands virkelige storhetstid. FA Cup-triumfen i 1973 er en av deres største bragder noensinne, men etter dette har ikke klubbens supportere hatt mye å juble for.

Det har derimot ikke vært mangel på muligheter. Siden 1973 har Sunderland nå spilt fem finaler på Wembley. Først tapte de finalen i Ligacupen mot Norwich City i 1985. Deretter ble Liverpool for sterke i FA Cup-finalen i 1992. I 2014 sjokkerte Sunderland ved å komme til finalen i Ligacupen mot Manchester City, og tapte 3-1. For to år siden var de også i EFL Trophy-finale, men tapte etter ekstraomganger mot Portsmouth.

Dermed er en 48 år gammel forbannelse på Wembley brutt for Sunderland. Nå kan de fokusere fullt og helt på ligaen, der de også er med i kampen om opprykk. Laget befinner seg på fjerdeplass etter 33 kamper, og møter Accrington Stanley allerede kommende onsdag.

Les også:

Vant toppoppgjøret: Kan rykke opp for første gang på 23 år

Han blir sjef i Premier League-klubben etter Wilders avgang