Vant toppoppgjøret: Kan rykke opp for første gang på 23 år

Isak Brønseth

13. mars 2021

BarnsleyBournemouthChampionship

Barnsley har nå en rekke på elleve kamper uten tap i Championship. Laget ligger godt an til å nå playoff til Premier League.

Lørdag slo de Bournemouth, som også kjemper om opprykk, på bortebane. Polske Michał Helik sendte Barnsley i ledelsen allerede etter 15 minutter. Deretter scoret Arnaut Danjuma og Dominic Solanke, og Bournemouth hadde snudd kampen til 2-1 før pause.

Etter hvilen satte derimot Dominik Frieser inn utligningen. Men Barnsley ville ha med seg alle de tre poengene, og ti minutter før full tid scoret innbytter Carlton Morris med et hodestøt. Sluttresultatet ble 2-3.

Rykket fra

Barnsley er nå nummer seks på Championship-tabellen, som er den siste plassen som gir playoff til Premier League. De er derimot fem poeng over nettopp Bournemouth, som er nummer syv. I tillegg klarte femteplassen Reading bare uavgjort mot Nottingham Forest, som betyr at Barnsley nå har samme poengsum som dem, 61 poeng.

De neste kampene er også svært overkommelige for laget fra South Yorkshire. Kommende onsdag venter tabelljumbo Wycombe Wanderers på bortebane. Deretter kommer Sheffield Wednesday, som ligger nest sist på tabellen, på besøk til Oakwell Stadium.

Det er 23 år siden sist Barnsley var i Premier League. De rykket opp i 1997, men ble nummer 19 på øverste nivå den påfølgende sesongen. Dermed gikk de rett ned igjen. Denne sesongen spilte for øvrig nordmannen Jan Åge Fjørtoft 15 ligakamper for klubben.