Spilleren mener han har blitt urettferdig behandlet: – Jeg har mottatt mer hat enn noen andre

Foto: Michael Kranewitter / Wikipedia

Isak Brønseth

14. juli 2020

ChampionshipStoke City

Rasistiske meldinger har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Stoke-spiller James McClean synes også at andre typer diskriminering må snakkes om.

I et innlegg på Facebook, gjengitt av The Guardian, skriver midtbanespilleren dette:

Saken fortsetter under videoen

– Da jeg kjørte hjem fra trening hørte jeg på TalkSport, der de diskuterte de rasistiske kommentarene som Zaha og McGoldrick hatte fått tilsendt. Det er forferdelig og ingen burde bli utsatt for det. Folk må holdes ansvarlig for deres ytringer.

McClean selv har vært en noe omdiskutert spiller. I mars ble han kritisert for å legge ut et bilde på sin Instagram-konto der han underviste sine barn i en «historietime» mens han var ikledd en finlandshette. Videre i meldingen skriver han:

– Det som gir med en bismak er at jeg har mottatt mer hat enn noen annen spiller i løpet av mine ni år som fotballspiller i England. Dette er ikke et skrik etter sympati, men man kan spørre seg hva som er forskjellen? Jeg har sett mine irske medspillere publisere sorte bilder for å støtte antirasismen. Men jeg har aldri sett noen av dem støtte meg offentlig på grunn av diskrimineringen jeg har vært utsatt for. Er én form for diskriminering viktigere enn den andre?

McClean har tidligere spilt flere kamper i Premier League for Sunderland og West Bromwich. Han har også spilt for Wigan Athletic i Championship, og er for øyeblikket en viktig del av et Stoke-lag som har slitt på nest øverste nivå denne sesongen. De befinner seg på 17. plass på tabellen, med tre serierunder igjen. De står fremdeles i fare for å rykke ned.

Les også:

12-åring arrestert etter rasistiske meldinger til Premier League-profil

Enda en Premier League-spiller utsatt for rasisme