Championship-stjernen fikk to ukelønner i bot for dette stuntet

Foto: Michael Kranewitter / Wikipedia

Isak Brønseth

28. mars 2020

ChampionshipPremier LeagueStoke City

Stoke Citys James McClean er også hjemmeværende for tiden på grunn av koronaviruset. Da må han også drive med skoleundervisning for sine egne barn.

På sin Instagram-konto la 30-åringen ut et bilde sammen med sine barn fra det han kalte «dagens historietime». Der var han ikledd en finlandshette. Dette skulle være en referanse til den irske paramilitære bevegelsen IRA. McClean har tidligere gjort det klart at han ser på seg selv som en irsk nasjonalist, blant annet ved å nekte å markere den britiske tradisjonen «Remembrance Day».

Saken fortsetter under videoen

Straffet av klubben

Klubben han spiller for kunne imidlertid ikke overse stuntet. På Stoke Citys egen hjemmeside bekrefter de at spilleren har blitt straffet etter hendelsen.

– Stoke City kan bekrefte at klubben, etter en intern granskning, har besluttet å straffe James McClean for et upassende innlegg på sosiale medier. McClean har fått to ukelønner i bot og har også gått med på å slette sin konto på Instagram. Spilleren har uttrykt at han angrer seg, og han skjønner at han utviste dårlig dømmekraft med det støtende innlegget.

McClean har tidligere spilt flere kamper i Premier League for Sunderland og West Bromwich. Han har også spilt for Wigan Athletic i Championship, og er for øyeblikket en viktig del av et Stoke-lag som har slitt på nest øverste nivå denne sesongen. De befinner seg på 17. plass på tabellen. Iren sier selv at han forstår alvoret i saken.

– Jeg ønsket ikke å støte noen, men jeg forstår at jeg har gjort det. Det beklager jeg. Jeg har snakket med klubben og vil slette Instagram-kontoen min, sier han.