Slik måler klubben seg med de verste lagene i Championship-historien

Foto: Wikipedia

Wycombe Wanderers rykket opp fra League One forrige sesong. Nå ligger de nederst på tabellen, og skal møte Sheffield Wednesday i bunnkamp.

Wycombe overrasket mange da de vant playoff-finalen mot Oxford United i juli i fjor. Laget har aldri før spilt i Championship, og de første 26 serierundene på nest øverste nivå har vært vanskelig.

Saken fortsetter under videoen

Laget har sanket 16 poeng, og har kun vunnet tre kamper. Én av disse seirene kom sist de møtte kveldens motstander, Sheffield Wednesday, på Adams Park. Wycombe har scoret 18 mål totalt i ligaen, og sluppet inn 45. De står dermed med en målforskjell på -27. Det er også hele 12 poeng opp til Derby County på trygg plass.

Rotherham United verst i 2017

Dersom Wycombe taper tirsdagens oppgjør, vil det viktigste antageligvis være å pynte så mye som mulig på deres egen poengsum. Med to seire og ett uavgjortresultat vil de nemlig ha samme poengsum som Rotherham United klarte i løpet av alle 46 serierundene i 2016/17-sesongen.

Rotherham, som nå befinner seg på 20. plass i Championship, fullførte den gang på sisteplass med bare 23 poeng. Dette er den laveste poengsummen et lag har avsluttet med gjennom ligaens historie.

Blackpool, 2014/15-sesongen

Før 2017 var det Blackpool som hadde den grufulle rekorden. I 2015 rykket de ned til League One med 26 poeng. De vant fire kamper i løpet av hele sesongen, bare én mer enn Wycombe har til nå.

Før sesongen havnet Blackpool i krise, da over 20 spillere forlot klubben. Manager José Riga hadde dermed så få spillere tilgjengelig, at han ble tvunget til å stille med kun fire innbyttere i åpningskampen deres mot Nottingham Forest.

Renner inn baklengsmål

Hovedproblemet for Gareth Ainsworth og hans Wycombe-lag denne sesongen har vært forsvarsspillet. Lørdag tapte de 3-0 på hjemmebane mot Nottingham Forest, og en uke før det slapp de inn syv mål mot opprykkskandidat Brentford.

De har også vanskeligheter framover i banen. 38 år gamle Adebayo Akinfenwa, som scoret ti ligamål forrige sesong, har enda ikke notert seg for en eneste nettkjenning i Championship. De andre angrepsspillerne har heller ikke innfridd. Alex Samuel og Fred Onyedinma har spilt 41 ligakamper mellom seg, men har ikke scoret mål. Uche Ikpeazu har scoret to mål, og Scott Kashket er lagets toppscorer med fire mål.

Var dette interessant? Les også:

Historien om det verste laget i Premier League noensinne