På denne statistikken er bare Agüero bedre enn han

Isak Brønseth

5. juli 2020

BrentfordChampionshipStatistikk

Lørdag vant Brentford klart på hjemmebane mot Wigan Athletic i Championship. Deres algeriske stjernespiller på topp scoret hat-trick.

Saïd Benrahma gjorde 1-0 allerede 19 minutter ut i oppgjøret. I andre omgang scoret han ytterligere to mål, og fastsatte sluttresultatet til 3-0. Av alle spillerne i Englands fire øverste divisjoner har ingen scoret flere hat-trick enn Manchester Citys Sergio Agüero siden starten av forrige sesong. Argentineren står på den tiden med fire hat-trick.

Benrahma har gjort dette tre ganger i samme periode, og trenger nå kun ett hat-trick til for å komme opp på samme antall som Citys storscorer. 24-åringen fra Algerie ble hentet til Brentford fra franske Nice i 2018.

Gode muligheter for opprykk

Etter gårsdagens overbevisende seier ligger Brentford nå på en solid tredjeplass i Chamionship med 72 poeng etter 41 serierunder. Bak seg har de Fulham med 70 peng, Nottingham Forest med 68 poeng, og Cardiff City med 64 poeng.

Brentford har vunnet alle sine fire kamper siden ligaspillet startet igjen etter korona-pausen. De vant også sin siste kamp før den uforutsette pausen, og har ikke sluppet inn et eneste mål på sine fem siste kamper. Det er dermed gode muligheter for at vi kan få se Benrahma og Brentford i Premier League neste sesong.