Oppsiktsvekkende resultat i Championship. Nå stinker det nedrykk for nordmannens klubb

Martin Samuelsen, West Ham, England

Jørgen Haug

14. juli 2020

ChampionshipHullWigan

Tirsdag kveld barket de to nedrykkstruede klubbene Wigan og Hull sammen til et livsviktig oppgjør for å unngå nedrykk fra Championship. Wigan ledet hele 7-0 til pause, og vant til slutt 8-0.

Wigan har den siste tiden vært i hardt vær på grunn av økonomiske problemer. Nylig ble det bekreftet at klubben settes under administrasjon og trekkes 12 poeng. Det betyr at Wigan, som egentlig ligger trygt midt på tabellen, fortsatt kan risikere nedrykk til League One. Klubben har anket beslutningen, så siste ord er garantert ikke sagt i denne saken.

Les mer om den saken her.

På banen går det imidlertid bedre for «The Latics», som nå står med seier i fem av syv kamper etter koronapausen. Mot Hull ble kampen avgjort allerede før pause. Nå ser det veldig mørkt ut for Martin Samuelsen og Hull i kampen om å unngå nedrykk til League One. Samuelsen, som signerte for den engelske klubben i januar, var ikke i troppen for Hull tirsdag.

Første gang siden 2015

Det er ikke hver dag at et lag scorer syv mål på én omgang i profesjonell fotball. Sist gang det samme skjedde i de fire øverste nivåene i engelsk fotball var tilbake i 2015. Da var det Watford som snudde 0-2 ved pause til 7-2-seier mot Blackpool i Championship.

Oppgjøret var faktisk første gang på over 30 år at et hjemmelag scoret minst åtte mål på engelsk fotballs andre nivå. Forrige gang var i 1987, da Manchester City knuste Huddersfield 10-1 på eget gress.

Kampen var forøvrig også første gang på over 100 år at Hull slapp inn åtte mål i en seriekamp. I 1911 – året før Titanic sank – slapp Hull i åtte mål mot Wolverhampton.

Under streken

Tapet gjør at Hull og Martin Samuelsen virkelig er i trøbbel foran innspurten i Championship. I skrivende stund ligger de tredje sist – poenget bak Charlton med én kamp mer spilt. De tre nederste lagene rykker ned til League One.

Neste kamp for Hull er hjemme mot Luton, som også kjemper i bunnen for å unngå nedrykk. Siste kamp spilles borte mot playoff-jagende Cardiff.

Wigan møter nedrykkstruede Charlton (borte) og playoff-jagende Fulham (hjemme). Etter poengtrekket står Wigan fortsatt i fare for å være nødt til å ta den tunge turen ned i League One.