Ny Championship-klubb ilegges streng poengstraff. Konkurrerende klubb reagerer.

Foto: Daniel Bagshaw/Wikipedia

Sheffield Wednesday trekkes 12 poeng i neste Championship-sesong for brudd på EFLs reglement for lønnsomhet og bærekraftig økonomi. Charlton vurderer å anke avgjørelsen for å berge i divisjonen.

Sheffield Wednesday er i hardt vær etter at en uavhengig disiplinærkomité har funnet klubben skyldig i å utelate informasjon om innkommende pengestrømmer i det offisielle årsregnskapet i 2017/2018.

Saken fortsetter under videoen

Klubben ble siktet i november 2019 og det ble igangsatt en full høring frem mot slutten av juni 2020. Der ble klubben funnet skyldig på ett av to punkter.

– Sheffield Wednesday inkluderte ikke fortjenesten for salget av Hillsborough Stadion i årsregnskapet som gjaldt for perioden frem til juli 2018, skriver EFL i sin offisielle uttalelse. 

Klubben var i tillegg siktet for å utelate informasjon bevisst overfor EFL. På dette punktet ble klubben frikjent av den uavhengige disiplinærkomiteen.

– Ekstremt skuffet

Sheffield Wednesday erkjenner avgjørelsen, men mottok beskjeden med stor skuffelse. Det skriver klubben i en offisiell uttalelse. 

– Klubben er ekstremt skuffet over at disiplinærkomiteen har ilagt en 12-poengs straff for neste sesong og venter på en skriftlig begrunnelse for avgjørelsen. Klubben ønsker avgjørelsen om at disiplinærkomiteen frikjente Sheffield Wednesday fra å handle i dårlig tro mot EFL velkommen.

– Disiplinærkomiteen avgjorde å ikke trekke 12 poeng denne sesongen, og derved pålegge nedrykk. Klubben vil vente på en skriftlig begrunnelse for sanksjonene og vil etter dens mottakelse vurderes i full detalj med våre juridiske rådgivere før vi kommer med ytterligere kommentarer, skriver Sheffield Wednesday på sin offisielle nettside.

Charlton vurderer anke

Tidligere i sommer ble Wigan ilagt 12 poengs trekk etter at klubben ble satt under administrasjon. Denne straffen trådte i kraft allerede inneværende sesong, og førte til at Wigan rykket ned til League One. Fredag talte representanter for klubben for retten i ankesaken, som foreløpig ikke har felt en endelig dom.

Sheffield Wednesday endte på 16.-plass denne sesongen – åtte poeng over nedrykksstreken. Med 12 poengs trekk denne sesongen, ville de fulgt Wigan og Hull ned til League One. Dermed ville Charlton beholdt plassen.

På sin offisielle nettside skriver Charlton at de vurderer å utfordre beslutningen om Sheffield Wednesdays poengtrekk.

– Sheffield Wednesday ble siktet i november 2019 for hendelser som går tilbake til sesongen 2017/2018.

– Vi klarer ikke å forstå hvorfor poengstraffen vil tre i kraft fra neste sesong istedet for inneværende sesong. Dette virker å være irrasjonelt, og vi vil henvende oss til EFL for å få en forklaring på beslutningen, skriver Charlton i en offisiell uttalelse.

Sky Sports påpeker at det er en viktig forskjell på Wigans og Sheffield Wednesdays situasjon. EFLs regelverk sier at en klubb som blir satt under administrasjon skal bli straffet umiddelbart. Dette var Wigans eierskap kjent med da avgjørelsen ble tatt.

Etter alle solemerker kan Sheffield Wednesday-fansen dermed forvente at de vil se sitt lag i Championship også neste sesong.

Fikk du med deg disse sakene? 

Dette har ingen klart før ham i Premier League-historien

Han blir klubbens sjette manager på bare tre og et halvt år