Engelsk klubb med utrolig rørende gest til en avdød helt

Bobby Charlton (t.v), sammen med Norman Hunter. Foto: Wikipedia

Jørgen Haug

24. april 2020

ChampionshipLeeds

Norman Hunter døde forrige fredag av koronaviruset. Leeds-legenden, som spilte 726 kamper for klubben på 1960- og 70-tallet, får nå en tribuneseksjon oppkalt etter seg. Det melder klubben på sin egen hjemmeside. 

Den tidligere «The South Stand» blir nå omdøpt til «The Norman Hunter South Stand». Dette blir den tredje tribuneseksjonen som oppkalles etter klubblegender. Don Revie og John Charles har fra før fått sitt navn på tribuneseksjoner ved Elland Road. I tillegg har mangeårig spiller og kaptein Billy Bremner fått en statue utenfor stadion.

Saken fortsetter under videoen

– Å oppkalle South Stand etter Norman er det minste vi kunne gjøre for å sette pris på det livslange harde arbeidet og dedikasjonen han ga til vår fotballklubb – først som en veldig suksessfull spiller og deretter som ambassadør for Leeds United, sier Leeds-eier Andrea Radrizzani før han legger til følgende:

– Norman var respektert og elsket av alle i og rundt klubben. Vi venter at den omdøpte tribunen vil gynge når fansen endelig får lov til å komme tilbake til Elland Road og gi sin respekt til en av fotballens giganter.

Hunters enke, Sue, er rørt av klubbens beslutning.

– Som familie er vi rørt av klubbens beslutning om å oppkalle The South Stand etter Norman. Vi vil benytte anledningen til å takke klubbens supportere og fotballfamilien for de flotte sympatierklæringene vi har mottatt de siste dagene. Vi vil også takke alle legene og sykepleierne og alle i helsemyndighetene som støttet Norman i de siste dagene, sier Sue Hunter til klubbens hjemmeside. 

Klikk på lenken under for å lese mer om Norman Hunter.

 

Leeds-legende døde av koronaviruset: – Han var kjernen i forsvaret