Koronaviruset: Tre spillere har testet positivt i Championship

Ewood Park. Foto: Ronnie Macdonald / Wikipedia

Isak Brønseth

28. mai 2020

BlackburnChampionshipFulham

Én Blackburn-spiller og to Fulham-spillere er blant de som har testet positivt for koronaviruset i Championship. Det er fremdeles uklart når ligaspillet fortsetter.

Blackburn Rovers bekrefter på sin hjemmeside at Elliott Bennett er blant dem som har avgitt positiv test for viruset i Championship. Spilleren er derimot uten symptomer og føler seg ikke syk på noe som helst vis.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg føler meg frisk og rask. Jeg synes det har vært en del styr rundt det å vende tilbake til trening igjen. Jeg synes ikke det virker særlig farlig. Vi burde bekymre oss om de som virkelig er syke og ligger på sykehus. Ikke fotballspillere som ikke har noe tegn til å være syke, fortalte 31-åringen.

I tillegg til Bennett skriver BBC at to spillere fra Fulham også har testet positivt. Begge disse vil derimot forbli anonyme, men klubben har forsikret om at de isolerer seg i tråd med myndighetene og EFL sine retningslinjer.

Uklart når sesongen vil fortsette

Forrige kamp som ble spilt i Championship var mellom Derby County og Blackburn Rovers på Pride Park søndag 8. mars. Oppgjøret endte med 3-0-seier til hjemmelaget, og fem dager senere ble sesongen utsatt på ubestemt tid.

Det er fremdeles uklart når ligaspillet vil kunne gjenopptas. EFL (English Football League) uttalte derimot tidligere denne måneden at klubbene i Championship ønsker å spille sesongen ferdig. I dag ble det for øvrig bekreftet at Premier League starter igjen 17. juni.

Fikk du med deg denne saken?

Hadde ingen planer om å bli proff. Ble likevel første nordmann i både tysk og engelsk toppdivisjon