Fransk angriper klar for den slumrende giganten

Jean Kevin Augustin

22 år gamle Jean-Kevin Augustin er klar for Leeds United. Mandag ble det klart at Leeds henter franskmannen på lån fra tyske RB Leipzig ut sesongen. Leeds skal ha sikret seg en opsjon på å kjøpe angriperen etter endt låneopphold.

Augustin tilbrakte ungdomsårene sine i Paris St. Germains akademi. Han kom til den franske storklubben som 12-åring i 2009. Debuten for PSG kom i 2015, Det ble 31 kamper og to mål totalt i den franske hovedstadsklubben før reisen gikk videre til Leipzig sommeren 2017.

67 kamper for RB Leipzig

På to sesonger i RB Leipzig ble det 67 kamper og 20 mål for Augustin. Han scoret blant annet ett av målene da den tyske klubben slo Rosenborg 3-1 på Lerkendal i Europa League høsten 2018. Det ble en 6. plass og en 3. plass i Bundesligaen på de to årene Augustin var i klubben.

I fjor sommer gikk ferden videre til Monaco. Der slet franskmannen med å spille seg til fast plass på laget. Det endte med 13 kamper, de fleste som innbytter, for klubben som spilte semifinale i Champions League så sent som i 2017.

Fornøyd Bielsa

Leeds-manager Marcelo Bielsa beskrev det nye tilskuddet i troppen på følgende måte:

– Han er en midtspiss med gode bevegelser og forflytningsevne. Han har en godt kjent bakgrunn fra gode klubber, og vil bli nyttig for behovene vi har i vårt lag, sa Bielsa til Leedsunited.com etter at låneavtalen var i boks.

Augustin føyer seg som nummer tre i rekken av Leeds-signeringer i januar. Fra før har klubben hentet keeperen Elia Caprile fra Chievo og kantspiller Ian Poveda fra Manchester City.

Foto: Вячеслав Евдокимов / Wikipedia