Leeds signerer stortalent fra Manchester City

Leeds United

Isak Brønseth

25. januar 2020

ChampionshipLeedsSpania

19 år gamle Ian Poveda er klar for Leeds United. Den offensive midtbanespilleren kan gi laget fra West Yorkshire en etterlengtet oppsving.

Poveda har tidligere spilt på aldersbestemt nivå for storklubber som Chelsea, Arsenal og Barcelona. Han kommer til Leeds fra Manchester City. Der fikk han spille én kamp i semifinalen i Ligacupen mot Burton Albion. Nå søker han fast førstelagsfotball for opprykkskandidatene i Championship.

Saken fortsetter under videoen

Tar endelig steget opp

19-åringen er født i England, og har foreldre av colombiansk opprinnelse. Poveda har lenge spilt fotball på juniornivå. I tillegg til å ha vært innom ungdomsakademiene i hele 5 ulike klubber, har han gått gradene i engelske ungdomslandslag. Nå signerer han en fireårskontrakt med Leeds United som varer frem til sommeren 2024. Målet er nok å endelig etablere seg på seniornivå.

Har lært mye

I Manchester City var det spesielt én stjernespiller han lærte mye av:

– Raheem [Sterling] har vært som en storebror for meg. Jeg setter veldig stor pris på han. Han har hjulpet meg hele tiden, og det er jeg veldig glad for, sa Poveda i et intervju med Manchester Evening News i desember.

Nå gjenstår det å se om unggutten kan bidra til å løfte Marcelo Bielsas Leeds ut av en vanskelig periode. Laget har ikke gått seirende av banen siden bortekampen mot Birmingham 29. desember. På tirsdag tar de imot Millwall til et tøft oppgjør på Elland Road. Leeds er fremdeles nummer to på tabellen i Championship. Kanskje kan Poveda få vise seg frem allerede da.