Fikk ikke sjansen i Premier League-klubb: Nå er han toppscorer

Isak Brønseth

14. desember 2020

BrentfordChampionship

Ivan Toney forlot Newcastle United i 2018, og fikk bare spille fire kamper for klubben. Nå hamrer han inn mål i Championship.

Lørdag vant Brentford igjen da de slo Nottingham Forest 3-1 på The City Ground. Ivan Toney havnet nok en gang på scoringslista, og har dermed satt inn 15 mål på 18 kamper i ligaen så langt denne sesongen. Han er toppscorer i Championship.

Spilt for flere klubber

Toney startet sin karriere i Northampton Town i League Two. I 2015 ble han hentet til Newcastle United i Premier League. Han spilte to kamper på Englands øverste nivå den første sesongen. Han var også på banen to ganger i Ligacupen.

I sin tid som Newcastle-spiller ble han lånt ut til en rekke klubber. Angrepsspilleren spilte for Barnsley, Shrewsbury Town, Scunthorpe United og Wigan Athletic. Samtlige klubber spilte i League One, og Toney imponerte spesielt i Scunthorpe United, der han var på lån i to perioder.

I 2018 ble han solgt på permanent basis til Peterborough United i League One. Gjennom to sesonger spilte han til sammen 76 ligakamper, og scoret 40 mål.

Pangstart i Brentford

Nå har 24-åringen fått en forrykende start på karrieren i Championship og opprykkskandidaten Brentford. Laget befinner seg på 6. plass, med 31 poeng etter de første 18 serierundene.

Nå har de heller ikke tapt siden 24. oktober. Brentford er ubeseiret gjennom de siste elleve kampene. Ivan Toney har bidratt med åtte scoringer i løpet av denne perioden. Flere av dem har også vært avgjørende.