Championship-klubben kan gjøre det helt spektakulære denne sesongen

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

6. januar 2022

ChampionshipDerby County

Derby County har fått en straff på hele -21 poeng denne sesongen. Likevel har klubben på mirakuløst vis gitt seg selv en mulighet til å overleve i Championship.

Klubber som tidligere har blitt trukket 12 poeng eller mer i Championship har forsvunnet ned til League One. Ingen har klart å holdt seg oppe, men nå kan Derby gjøre det spektakulære.

Saken fortsetter under videoen

The Rams ble trukket 12 poeng etter at klubben gikk i administrasjon 22. september 2021. Deretter ytterligere ni poeng 16. november for brudd på ligaens regler for lønnsomhet og bærekraft.

Wayne Rooney
DERBYSJEFEN HAR FÅTT MYE UT AV LITE: Wayne Rooney spilte selv for Derby før han ble manager for klubben. Foto: Action Images / ANDREW COULDRIDGE

Før sesongen fikk Derby-sjef Wayne Rooney problemer med å stille lag da han i alt hadde kun ni spillere under kontrakt i midten av juli.

Manchester United-legenden fikk stablet på plass et mannskap, og hentet blant annet inn en gammel ringrev som har vist seg å være en kanonsignering.

Derfor har Derby en sjanse til å overleve mot alle odds

Rooney hadde ikke penger å bruke på spillerkjøp sommeren 2021. Inn kom dermed Sam Baldock, Ravel Morrison, Ryan Allsop, Richard Stearman og Phil Jagielka. Alle gratis etter endt kontrakt.

Spesielt Jagielka har vært viktig for Rooney. Han har startet 20 av de 25 første ligakampene og er førstevalg på stopperplassen sammen med Curtis Davies.

HELT SJEF I FORSVARET: Jagielka har vært viktig i kampen om overlevelse. Foto: Wikipedia

Den kombinerte alderen til Jagielka (39) og Davies (36) er 75 år, men de har imponert med sin kompetanse, rutine og forståelse. Det har bidratt til at bare Bournemouth, Fulham og West Bromwich Albion har sluppet inn mindre mål så langt.

Bare tabellens fire øverste lag har tapt færre kamper enn The Rams, som har tapt sju kamper.

Samtidig har klubben rasket med seg sju seiere og 11 uavgjort og står med 11 poeng. Det er 11 poeng opp til sikker grunn.

Det ventes at Derby vil forlenge kontrakten med Jagielka nå i januar da hans kontrakt går ut om 11 dager.

Ungguttene har stått frem

Derbys unge spillere har taklet en vanskelig situasjon bemerkelsesverdig bra.

Før sesongen ble Festy Ebosele, Dylan Williams, Isaac Hutchinson, Jack Stretton og Louie Watson hentet opp til A-laget fra U23 og U18.

Ikke bare er de nødt til å utvikle seg i et tøft miljø som Championship, men de må gjøre det i bunnen av tabellen samtidig som klubben kjemper med nebb og klør for å holde seg.

Nå hagler det imidlertid med lovord om spesielt Ebosele og Williams som bekler høyre og venstrebacken på laget. De to har spilt henholdsvis 18 og 19 av 25 kamper denne sesongen.

Supporterne står bak laget

En av Derbys styrker denne sesongen, sammen med karakter og viljestyrke, har vært båndet mellom laget og fansen.

Fansen har applaudert innsatsen til spillerne, mens spillerne har satt pris på støtten fra fansen. Samholdet har vært viktig og vil være nødvendig i de resterende seriekampene dersom Derby skal gjøre det utenkelige, å overleve denne sesongen.

Derby kommer til å kjempe helt til siste slutt, slik Rams-spiller Max Bird skriver i sin tweet etter at laget reddet ett poeng mot Reading på overtid i forrige kamp.

Relatert:

Nytt slag i trynet for Championship-klubben: Nærmer seg League One