Nytt slag i trynet for Championship-klubben: Nærmer seg League One

Wayne Rooney
Foto: Action Images / ANDREW COULDRIDGE

Morten Haugdahl Lie

16. november 2021

ChampionshipDerby County

Wayne Rooneys Derby County nærmer seg League One etter at klubben ble trukket ytterligere ni poeng.

Klubbens administratorer ble enige om et nytt trekk på ni poeng, pluss ytterligere tre poeng betinget for økonomiske brudd under tidligere eier Mel Morris.

Saken fortsetter under videoen

Klubben ble også rammet av poengtrekk i september da Derby ble satt under administrasjon. Nå ligger Rooneys menn desidert sist på tabellen med minus tre poeng.

Totalt har klubben blitt trukket 21 poeng, og det kan bli ytterligere tre dersom klubben ikke overholder budsjettet for resten av 2021/22-sesongen.

– Dette har vært en vanskelig sak å navigere seg gjennom med tanke på de mange ulike problemstillingene. Poengtrekk er aldri ideelt for en klubb, men det var avgjørende for klubbens framtid at alle elementene mellom EFL og klubben ble løst, sier Carl Jackson, en av klubbens administratorer.

– Denne konklusjonen gjør at vi kan fortsette med vår restruktureringsstrategi for klubben sammen med potensielle interessenter, legger han til.

Manager Rooney får nå en voldsom oppgave med å holde klubben oppe. Det skiller 18 poeng mellom Derby og trygg plass på tabellen.

Les også:

Han blir midlertidig manager i Rangers etter Gerrards avgang