Syv strake mislykkede forsøk – skal det endelig lykkes igjen i år?

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
Foto: Reuters / Darren Staples

Jørgen Haug

25. februar 2020

Champions LeagueManchester CityReal Madrid

I morgen starter Pep Guardiola og Manchester Citys ferd mot Champions League-finalen i Istanbul i mai. Guardiola ledet et fantastisk Barcelona-lag til CL-triumf i London mot Manchester United tilbake i 2010/11-sesongen. Siden den gang har spanjolen feilet i forsøket på å nå en Champions League-finale syv ganger på like mange forsøk.

Da Fernando Torres løp inn det avgjørende målet i semifinalen på Camp Nou i 2012, startet den miserable rekken til den spanske fotballfilosofen. Guardiola forsøkte tre ganger å nå finalen med Bayern, men måtte se seg slått i semifinalen tre år på rad. I hans første City-sesong ble det exit mot overraskelseslaget Monaco. De to siste sesongene har det blitt stryk i kvartfinalen – først mot Liverpool, deretter mot Tottenham.

Saken fortsetter under videoen

Vanskelig oppgave

Nå får Guardiola og Manchester City på ny en sjanse til å komme seg til finalen. Første hinder på veien heter Real Madrid. Den spanske giganten ligger for øyeblikket på andreplass i La Liga, to poeng bak serieleder Barcelona. Los Blancos kommer fra et 1-0-tap borte mot Levante i helgen.

City må forsøke å bygge videre på sist helgs sterke borteseier mot Leicester. Selv om det ble nok en straffemiss for City, klarte de å avgjøre kampen det siste kvarteret. Gabriel Jesus kom inn fra benken og vippet kampen i Manchester-lagets favør.

Sterling inne, Hazard ute

Raheem Sterling har slitt med en hamstring-skade den siste tiden, men vil trolig være tilbake til morgendagens oppgjør. Leroy Sanè er fortsatt ute. Ellers skal Guardiola råde over en så godt som skadefri tropp.

Real Madrid må klare seg uten Eden Hazard, som skal ha pådratt seg et nytt brudd i foten. Belgieren var nylig tilbake fra skade, men skal ha slått opp den samme skaden i helgas oppgjør mot Levante. Marco Asensio er langtidsskadet. James Rodriguez, Rodrygo og Mariano Diaz er utelatt fra troppen.

Foto: REUTERS / DARREN STAPLES