Dette er Guardiola og City spesialister på i Champions League

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho

Manchester City deltok for første gang i Champions League i 2011. Siden den gang har ingen scoret flere mål i det 90. spilleminutt enn dem.

Tirsdag kveld skjedde det igjen, da stortalentet Phil Foden sikret 2-1-seieren med scoring mot Borussia Dortmund. Dette er 17. gang de lyseblå har scoret i det 90. spilleminutt i Champions League siden 2011/12-sesongen. Bare Real Madrid kan matche dem med samme antall.

20 år gamle Foden ble også den tredje yngste engelskmannen gjennom tidende til å score i kvartfinalen i den prestisjetunge turneringen. Totalt var dette hans ellevte nettkjenning denne sesongen.

Verre utgangspunkt for Liverpool

Jürgen Klopps og hans Liverpool fikk det vanskeligere da de gjestet Real Madrid på Estadio Alfredo Di Stéfano. Vinícius Júnior og Marco Asensio scoret hvert sitt mål for hjemmelaget før pause, og stillingen var 2-0.

Ikke lenge etter hvilen reduserte Mohamed Salah til 2-1, og de rødkledde sikret seg dermed et viktig mål på bortebane. 25 minutter før slutt var derimot Vinícius Júnior igjen frampå, og sørget for at Real Madrid til slutt vant kampen 3-1.

Real Madrid har nå beseiret Liverpool ved fire anledninger. Liverpool har tapt alle kampene mot den spanske storklubben siden de møttes i gruppespillet i Champions League i 2014. Bare portugisiske Benfica har slått dem like mange ganger i europeisk sammenheng.

Returkampene mellom Manchester City og Borussia Dortmund og Liverpool og Real Madrid spilles onsdag neste uke klokken 21:00 norsk tid.