City hevder andre klubber presset UEFA for å få dem utestengt

Foto: Cléria De Souza / Wikipedia

Klubben mener at andre storklubber i Europa forsøkte å påvirke UEFA til å ta beslutningen om å stenge Manchester City ute av Champions League i to år.

Det skrev den amerikansk-britiske fotballsiden The Athletic mandag. Kilder innad i Manchester City skal angivelig hevde at storklubbene Real Madrid og Bayern München presset på for at UEFA skulle lande på den store beslutningen. Den ble offentliggjort fredag. I tillegg mener de også at andre engelske klubber kjempet for det samme. Samtidig sier de at franske PSG har hatt en finger med i spillet. Sistnevnte klubb har selv vært under etterforskning av UEFA på grunn av brudd på det samme regelverket som City.

Saken fortsetter under videoen

Pause fra media

City-manager Pep Guardiola skal ha bedt spillerne sine om å ikke stille opp på intervjuer, offentlige arrangementer eller festligheter i de kommende to ukene etter at dommen ble kjent. Dette er ifølge den spanske sportsavisen AS. Han skal ha ønsket at spillerne opptrer profesjonelt og ansvarlig når de nå går inn i en viktig periode. Denne innebærer kamper i Champions League mot nettopp Real Madrid. I tillegg skal de spille FA Cup og en finale mot Aston Villa i Ligacupen 1. mars.

Foto: Cléria De Souza / Wikipedia