Champions League er endelig tilbake

Harry Kane, Fabinho, Joel Matip, Liverpool og Tottenham, England
Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Denne uken sparkes endelig åttedelsfinalene av Champions League i gang. Både Liverpool og Tottenham skal i aksjon.

Liverpool møter Atletico Madrid på bortebane i morgen kveld. Spanjolene ligger for øyeblikket på fjerdeplass i den hjemlige serien med 40 poeng – 13 poeng bak serieleder Real Madrid. På 24 kamper står «Rojiblancos» med 10 seire, 10 uavgjorte og fire tap.

Saken fortsetter under videoen

Få baklengs, få scoringer

De fem siste seriekampene har gitt to tap, to uavgjorte og en seier. Fredag kveld ble det 2-2 borte mot Valencia. De siste sesongen har Atletico vært vanskelig å score på, og denne sesongen har ikke vært noe unntak. 24 kamper har gitt bare 17 baklengsmål for Oblak og co.

Det store ankepunktet har derimot vært den offensive omsetningen for Simeones menn. I fraværet av de siste sesongers toppscorer, Antoine Griezmann, har det blitt beskjedne 25 scoringer på 24 kamper. Alvaro Morata er lagets toppscorer med syv mål.

Hos oddsselskapene er Liverpool favoritter til å ta seg videre til kvartfinalen, men Atletico Madrid har gjort det godt i utslagsrundene de siste sesongene, så dette blir en stor test for Klopp og hans mannskap.

Tyske favoritter

Onsdag kveld tar Tottenham imot tyske RB Leipzig i London. Hos oddsselskapene er tyskerne knappe favoritter til å ta seg videre.

Leipzig ligger på andreplass i Bundesligaen, ett poeng bak ledende Bayern München. Lørdag ble Werder Bremen slått 3-0. Leipzig står med to seire, to uavgjorte og ett tap på de fem siste seriekampene.

For å ta seg videre blir Mourinhos menn nødt til å stoppe Liverpool-aktuelle Timo Werner. Den tyske angrepsspilleren står med 20 mål på 22 Bundesliga-kamper. Tottenham må klare seg uten Harry Kane, som angivelig skal være ute til april.

Braut mot PSG

Det spilles også to andre Champions League-kamper denne uken. Tirsdag kveld tar Erling Braut Haaland og hans Dortmund imot Paris St. Germain på hjemmebane. På onsdag møtes Atalanta og Lyon i Italia.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters