Denne rekorden fra den tidligere Bolton-spilleren skal bli vanskelig å slå

Foto: Кирилл Венедиктов/Wikipedia

Jørgen Haug

10. april 2020

Bolton

Vi skrur tiden 16 år tilbake. Arsenal gjennomfører hele sesongen uten tap som eneste lag i PL-historien. Denne saken handler derimot om en annen rekord som skal bli vanskelig å slå.

Bolton Wanderers var faktisk et godt lag på denne tiden. Manager Sam Allardyce styrte laget til en sterk 8. plass på tabellen i sesongen 03/04.

Saken fortsetter under videoen

På laget hadde de nigerianeren Jay-Jay Okocha. Totalt sett vil nok Bolton-fansen si at Okocha var en meget viktig spiller for laget. Han spilte totalt 124 kamper og scoret 14 mål for klubben. Boltons norske supporterklubb tilskriver nigerianeren mye av æren for lagets fremgang på 2000-tallet.

I 03/04-sesongen satte imidlertid nigerianeren en rekord som skal bli vanskelig å slå. På 35 kamper i ligaen hadde Okocha hele 137 avslutninger – uten å score et eneste seriemål. Det har ingen vært i nærheten av å oppnå verken før eller etter. 85 avslutninger uten scoring er det nærmeste som er registrert i Premier League-historien.

Likevel lengter nok Bolton-fansen tilbake til tiden da Okocha hamret løs uten tellende resultat. Nå ligger de helt sist i League One, og et nedrykk til League Two virker uunngåelig.

PS! Visste du at Jay-Jay Okocha er onkelen til Everton-spilleren Alex Iwobi? 

Husk vår påskekonkurranse:

PÅSKENØTTER: Finn riktig løsningsord i påska og vinn premie