Engelskmannen har imponert i La Liga. Nå kan han velge et annet landslag.

Foto: Valencia CF

Isak Brønseth

3. november 2020

ArsenalLa LigaValencia

Yunus Musah (17) har tidligere vært en del av Arsenals ungdomssystem. Denne sesongen har han spilt syv av åtte ligakamper på spansk toppnivå.

Valencia har hatt en vanskelig start på sesongen i La Liga, og befinner seg på 13. plass etter åtte serierunder. Et av få lyspunkt så langt har vært stortalentet Yunus Musah.

Saken fortsetter under videoen

Forrige sesong spilte han for Valencia B på tredje nivå i Spania. Nå er han i aller høyeste grad en del av førstelaget.

Søndag kveld ble stillingen 2-2 da Valencia tok i mot Getafe på Estadio de Mestalla. Musah satte inn 1-0-scoringen for hjemmelaget da han løp fra Getafes Nemanja Maksimović og banket ballen i nettet med høyrebenet.

17 år og 333 dager gammel ble han dermed Valencias nest yngste målscorer gjennom tidene.

Kan spille for USA

Nå melder The Athletic at Musah har takket ja til å bli tatt med i den amerikanske landslagstroppen. De skal spille privatkamp mot Wales torsdag 12. november.

Midtbanespilleren ble født i New York i 2002, men har bodd i England gjennom store deler av sitt liv. Han var en del av Arsenals ungdomsakademi fra 2012 til 2019, og har representert England på flere aldersbestemte nivå. Så sent som i fjor spilte han for U18-landslaget.

Dersom Musah får spille mot Wales, vil han ikke lenger kunne spille for England. Han vil heller ikke kunne spille for Ghana eller Italia, som han også har muligheten til å representere.

Les også:

Amerikansk avis hevder at en tweet var begynnelsen på slutten for stjernespillerens Arsenal-karriere