Proffeventyret ble ikke som hun hadde håpet på: – Følte meg urettferdig behandlet

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

11. juli 2020

ReadingRosenborgWomen's Super League

EKSKLUSIVT:

Saken fortsetter under videoen

Landslagsprofil Lisa-Marie Karlseng Utlands proffeventyr i England ble ikke helt som hun hadde sett for seg. Nå er hun tilbake i norsk fotball.

Den tidligere Fløya, Amazon Grimstad, Trondheims-Ørn og FC Rosengård-spilleren, ønsket noe nytt utenfor Skandinavia i 2019. Etter samtaler med to av klubbene i Women´s Super League, falt valget på Reading.

– Jeg hadde kontakt med Everton også, men det føltes rett å signere for Reading, sier Utland til Britiskfotball.com.

– Følte meg urettferdig behandlet

Et år senere står Utland med ett mål på kun ti ligakamper for den engelske klubben. Hun har gjort seg noen tanker om oppholdet i Reading.

– Jeg opplevde at jeg ikke ble ordentlig satset på og fikk lite spilletid. Jeg ble umotivert av å sitte på benken og følte meg urettferdig behandlet, men miljøet i klubben var bra. Jeg ble kjent med mange flotte damer i Reading, sier Utland.

Nå kommer hun med flere råd til andre norske spillere som vurderer å prøve lykken i utlandet.

– Jeg forstår godt at spillere vil prøve lykken i utenlandske ligaer, det er jo spennende å prøve noe nytt. Det viktigste jeg føler man bør gjøre før en overgang, er å forhøre seg litt rundt med for eksempel andre spillere som har spilt i klubben eller i samme liga. Det er viktig å få innblikk på forhånd, sier Utland.

– Hva lærte du av oppholdet i Reading?

– Jeg føler egentlig at jeg ble veldig sterk mentalt, i tillegg til at jeg utviklet individuelle ferdigheter. Måten å spille på bar mere preg på individuelle ferdigheter i England, det var litt sånn «klar deg selv-stil».

Utland er ikke i tvil om sitt beste minne fra tiden i Reading:

– Cupkampen, svarer hun kjapt og refererer til da hun satte fem baller i nettet mot Crystal Palace i ligacupen i 2019.

Tror på medalje med RBK

I juni signerte hun for Rosenborg. Utland forteller om flere elementer som var utslagsgivende for hennes retur til Trondheim.

– Jeg fikk vel ikke signaler om at jeg ville bli satset på av Reading, selv om jeg hadde ett år igjen av kontrakten med klubben. Jeg skjønte ikke poenget med å bli der lengre og ønsket meg tilbake til Skandinavia.

Hun forteller videre at hun hadde flere tilbud, men da Rosenborg kom på banen var hun ikke i tvil.

– Jeg likte satsningen i Rosenborg. I tillegg har jeg spilt her før så valget ble enkelt. Jeg trives i byen og har virkelig troen på at klubben vil utvikle seg ytterligere, forteller Utland.

– Hva er dine ambisjoner med Rosenborg denne sesongen?

– Laget ønsker å gjøre det bedre denne sesongen enn i fjor og jeg har troen på medalje i år. Vi skal også bidra til å bygge opp klubben denne sesongen, forteller spissen.