Den engelske superligaen for kvinner kan bli ferdigspilt på samme sted

Foto: @el_loko74 / Wikipedia

Isak Brønseth

19. april 2020

ChelseaWomen's Super League

Kvinnenes sesong kan spilles ferdig over en periode på seks uker. Alle de 45 gjenstående kampene vil muligens spilles på samme fotballbane.

Maria Thorisdottir, Maren Mjelde og Gruo Reiten ligger for øyeblikket godt an til å bli ligamester med sitt Chelsea. De ligger ett poeng bak serieleder Manchester City med én kamp mindre spilt. Nå melder BBC at sesongen kan bli spilt ferdig gjennom en periode på seks uker fra 6. juni og utover.

Saken fortsetter under videoen

Kan bli spilt på samme bane

Ett av forslagene er at dette skal foregå på det nasjonale treningsanlegget for fotball i Burton upon Trent, St. George’s Park. Dersom myndighetenes begrensninger som følge av koronaviruset løsnes på i slutten av mai, kan ligaen være i gang igjen tidlig i juni.

Alternativet skal ha blitt lagt fram for de ulike klubbene og diskutert i en videokonferanse torsdag. En annen mulighet er å avslutte sesongen og annullere alle kampene som er spilt til nå. Det mener Chelsea-manager Emma Hayes at de ikke burde finne seg i.

– Vi driver med profesjonell idrett, og jeg synes vi skal gjøre det samme som de gjør med mennenes liga. Dersom de spiller ferdig så bør vi også gjøre det, sier Hayes.

Mulighet til å bli trippelmester

I tillegg til å være med i tittelkampen i ligaen har Chelsea vunnet Ligacupen og tatt seg til kvartfinale i FA Cupen. De tre norske spillerne kan altså vinne tre ulike turneringer i løpet av én sesong.

Forrige serierunde som ble spilt var så tidlig som 23. februar. Dette fordi kvinnene hadde landslagspause like før virusutbruddet satte en uventet stopper for fotballen over hele verden.