Han er født og oppvokst i England. Nå skal han spille for motstanderen

Foto: Wikipedia

Isak Brønseth

11. november 2021

Aston VillaEnglandPolenVM-kvalifisering

Matty Cash er med i en landslagstropp for første gang i sin karriere. 24-åringen skal spille for Polen i kampene mot Andorra og Ungarn.

Cash er født i Slough, en by som ikke ligger langt fra London. Han startet sin fotballkarriere i akademiet til Wycombe Wanderers, før han etter hvert signerte for Nottingham Forest. Der spilte han godt over 100 ligakamper, og ble sett på som et stort talent. I fjor ble han hentet til Premier League og Aston Villa.

Saken fortsetter under videoen

Denne sesongen har han gjort en god figur for laget som i dag ansatte Liverpool-legenden Steven Gerrard som ny manager.

Skal spille for Polen

Cash har likevel aldri representert England på noe nivå. Og i oktober kom nyheten om at han skal spille for det polske landslaget. Dette fordi hans mor kommer fra Polen.

I likhet med England er også Polen i gruppe I i VM-kvalifiseringen. England leder gruppen med 20 poeng, men polakkene er kun tre poeng bak dem på andreplass. Det gjenstår to kamper i gruppespillet.

– Det er på tide med en ny utfordring, og jeg skal gi alt for dette landet, sa Cash til BBC da avgjørelsen var tatt.

I morgen spiller Polen på bortebane mot Andorra, som er nummer fem i gruppen. Deretter står det ungarske landslaget for tur. England skal på sin side møte Albania og San Marino. Etter disse to rundene vil det være avgjort hvem som vinner gruppen.

Les også:

Hevder Liverpool-legenden er så godt som klar for Premier League-klubb

Mer trøbbel for Solskjær: Manchester United-stjerne ute i mange uker