Dette har aldri skjedd før i Arsenal-historien

Foto: Paul Childs/Reuters

Jørgen Haug

28. februar 2020

Ukategorisert

Da Olympiakos senket Arsenal sent i går kveld, ble det skrevet historie på Emirates Stadium. Aldri før har Arsenal røket ut fra et dobbeltoppgjør med borteseier i første kamp i europeisk sammenheng.

Arsenal vant første kamp 1-0 mot Olympiakos i Hellas forrige uke. Det var 18. gang de tok med seg en borteseier fra første møte i et europeisk dobbeltoppgjør. Alle de foregående gangene har det endt med avansement.

Saken fortsetter under videoen

Gårsdagens kamp gikk til ekstraomganger etter at Pape Cisse headet inn kampens eneste mål i ordinær tid. Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-1 på utsøkt vis godt inne i andre ekstraomgang. Da trodde nok de fleste at det skulle være tilstrekkelig for å opprettholde statistikken, men Olympiakos-spiss El Arabi ville det annerledes.

Den marokkanske angrepsspilleren kastet seg frem og ekspederte et innlegg i nettmaskene bak Bernd Leno. Dermed ble det Olympiakos som tok seg videre til åttendedelsfinalen i Europa League.

Olympiakos skal møte engelsk motstand igjen i åttendedelsfinalen. Da står Wolverhampton, som slo ut Espanyol, på motsatt banehalvdel.

Manchester United skal få bryne seg på LASK Linz, som var i gruppe med Rosenborg i høst. Hele trekningen kan du se her. 

Foto: PAUL CHILDS / REUTERS