UEFA og FIFA slår tilbake mot ny superliga: Dette blir storklubbenes konsekvenser

Marcus Rashford og Harry Maguire, Manchester United, England
Foto: Reuters / JASON CAIRNDUFF

Tolv av de største europeiske klubbene har bestemt seg for å starte en ny superliga, nå svarer UEFA og FIFA.

Misnøyen hagler etter at flere store internasjonale medier kunne melde om at noen av de aller største klubbene i Europa er blitt enige om å etablere en ny superliga.

Saken fortsetter under videoen

I de tidlige nattetimene mandag ble det bekreftet at de engelske klubbene Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham samt de europeiske gigantene Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid og Atletico Madrid, har signert en kontrakt om å bli med i superligaen.

Det meldes også at ytterligere tre storklubber vil bli med.

Den nye superligaen skal inneholde 20 klubber hvor 15 av dem skal være faste. Planen er å spille kampene midt i uken slik at klubbene i tillegg kan spille i hjemlig serie.

Både Manchester United og Liverpool melder dette på sine hjemmesider.

Florentino Perez, som er president i Real Madrid, vil bli superligaens styreformann. Juventus´styreformann, Andrea Agnelli vil bli viseformann sammen med Manchester Uniteds styreformann, Joe Glazer.

UEFA og FIFA reagerer

UEFA og de forskjellige store ligaene truer nå med å kaste de aktuelle klubbene ut av de hjemlige ligaene og av internasjonal fotball dersom superligaen etableres.

– De berørte klubbene vil bli utestengt fra å spille i andre konkurranser som hjemlig serie samt europeisk- eller verdensnivå. Spillerne kan nektes muligheten til å representere sine landslag, skriver UEFA i en pressemelding.

– I lys av de nylige mediespekulasjonene om etablering av en lukket europeisk superliga av noen europeiske klubber, vil FIFA og de seks konføderasjonene (AFC, CAF, Concacaf, CONMEBOL, OFC og UEFA) nok en gang gjenta og sterkt understreke at en slik konkurranse vil ikke bli anerkjent av verken FIFA eller den respektive konføderasjonen. Enhver klubb eller spiller som er involvert i en slik konkurranse, vil derfor ikke få lov til å delta i noen konkurranse organisert av FIFA eller deres respektive forbund, heter det i FIFAs pressemelding.

Manchester United-legenden krever poengtrekk

Det var en skuffet og opprørt Gary Neville som kommenterte den potensielle etableringen på Sky Sports søndag kveld.

– De (Premier League) burde trekke poeng fra alle de seks klubbene som har signert på dette. Å gjøre dette underveis i en sesong. Det er en vits, sier Neville.

Se Nevilles tirade her:

Ingen franske eller tyske klubber har inngått en avtale om å bli med i den potensielle nye superligaen.