Storklubben bruker over 2 millioner kroner for å hjelpe lokalbefolkningen

Foto: Action Plus / David Young

Morten Haugdahl Lie

22. mars 2020

CelticScottish Premiership

Celtics veldedighetsorganisasjon bruker 150.000 pund på å hjelpe utsatte blant lokalbefolkningen under koronavirus-pandemien.

Som en del av Football For Good Fund, vil 250 mennesker få mat hver ukedag på Celtic Park. Pengene brukes også til å hjelpe veldedige organisasjoner og matbanker.

Saken fortsetter under videoen

Fondets mål er å hjelpe utsatte familier, pensjonister, enkeltpersoner som er blitt rammet økonomisk av krisen, de hjemløse og NHS-ansatte.

Til BBC, forteller Celtic-styremedlem, Peter Lawwell, at Celtic har et ansvar.

– Klubben vår ble født for å bringe trøst og ta vare på de mest utsatte på dørstokken vår, og vi streber etter å opprettholde det veldedige prinsippet i dag gjennom arbeidet med Celtic FC Foundation. Det nåværende viruset vi står overfor er både fremmed og skremmende, og vi må gjøre alt som står i vår makt for å gi hjelp og trøst til de som trenger det mest.

Celtic topper skotsk Premier League foran rivalen Rangers med 13 poeng. Med åtte kamper igjen kan Kristoffer Ajer ta sitt fjerde ligagull med de skotske gigantene. Moi Elyounoussi, som er på lån fra Southampton, ligger an til å vinne sitt tredje seriegull i karrieren.