Skottlands førsteminister går ut mot «uansvarlige fotballspillere». Nå får Celtic og Aberdeen spillnekt.

Foto: Vagelis Georgariou / Action Plus

Jørgen Haug

11. august 2020

AberdeenCelticScottish Premiership

Celtic og Aberdeens to neste kamper er utsatt. Avgjørelsen kommer samme dag som Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon gikk ut mot fotballklubbers brudd på smittevernreglene.

Førsteminister Nicola Sturgeon beskyldte tirsdag spillerne i den skotske ligaen å være «ute av stand til å leve opp til deres ansvar». Utspillet kommer etter flere uheldige hendelser med skotske fotballspillere den siste tiden.

Saken fortsetter under videoen

Det hele startet med at åtte Aberdeen-spillere gikk på pub etter tapet i serieåpningen mot Rangers 1. august. Noen dager senere skal to av disse spillerne ha testet positivt for koronavirus. De ytterligere seks spillerne ble umiddelbart satt i isolasjon. Lørdag gikk disse spillerne ut og beklaget sin oppførsel samme dag som laget egentlig skulle spilt mot St. Johnstone.

Samme dag skal i tillegg Celtics Leigh Griffiths ha arrangert et bursdagsselskap for kjæresten som ikke var i tråd med myndighetenes retningslinjer.

Fikk begeret til å renne over

Søndag spilte Celtic 1-1 mot Klimarnock i andre kamp etter sesongoppstarten. Mot slutten av kampen kom Boli Bolingoli på banen for Celtic. Bolingoli hadde før kampen vært i Spania og ikke vært i karantene i ettertid. Dette skal han ha fortalt klubben først etter at kampen var ferdig søndag kveld. Celtic har senere gått ut og bedt de øvrige klubbene i Skottland om unnskyldning etter karantenebruddet.

Sistnevnte hendelse skal ha fått begeret til å renne over for myndighetene og førsteminister Nicola Sturgeon. Nå er begge de to neste kampene til Aberdeen og Celtic utsatt. Det skriver Sky Sports. 

Onsdag skulle egentlig Celtic møte St. Mirren, mens Aberdeen skulle møte Hamilton. Førstkommende lørdags kamp mellom nettopp Aberdeen og Celtic blir det heller ikke noe av i denne omgang.

– Helt ufattelig

SPFL-sjef Neil Doncaster synes det er synd at noen få spillere ødelegger for så mange.

– Vi har vært i stand til å starte opp igjen med kamper bare på grunn av den enorme innsatsen og oppofrelsen til tusener av mennesker over hele fotball-Skottland. At noen skal sette dette i fare på en slik tankeløs og egoistisk måte er bare helt ufattelig, fastslår Doncaster i en offisiell SPFL-pressemelding.

– Alle vet at denne sesongens kampoppsett allerede er forferdelig tettpakket allerede. Da hjelper det ikke at man må omgjøre oppsettet på grunn av uansvarlige handlinger av en håndfull spillere, tillegger SPFL-sjefen.

Les hele pressemeldingen her.