Nå rykker de fra i toppen av tabellen

Foto: Action Plus / David Young

Isak Brønseth

3. februar 2020

CelticRangersScottish Premiership

Kristoffer Ajers Celtic drar mer og mer fra tittelutfordrer Rangers i toppen av den skotske ligaen. I helgen sementerte de plassen deres som serieleder.

Celtic gikk seirende av banen med 4-1 på bortebane mot Hamilton Academical på søndag. Kristoffer Ajer spilte hele kampen og bidro dermed til at de nå har 64 poeng etter 24 spilte kamper. På andreplass ligger Steven Gerrards Rangers med 57 poeng. De spilte uavgjort 0-0 på hjemmebane mot Aberdeen på lørdag.

Saken fortsetter under videoen

Viktig runde i midtuken

På onsdag spiller Celtic en ny bortekamp mot Motherwell. Rangers har Hibernian på hjemmebane samme kveld. Rangers har også én kamp mindre spilt enn Celtic. Det ligger altså an til en jevn avslutning i gullkampen, selv om «The Hoops» ser ut til å rykke fra.

Tilbake slik det skal være

Det blir uansett mer og mer tydelig for hver sesong at skotsk toppfotball er tilbake slik det pleide å være, med de to storhetene fra Glasgow som kniver i toppen. Etter at Rangers rykket opp til øverste nivå i 2016 har de omsider klart å etablere seg som toppklubb igjen. Nivåforskjellen er også nå tydelig på tabellen. Motherwell ligger nærmest de to på tredjeplass, men de har hele 16 poeng opp til andreplassen.

Foto: David Young / Action Plus