Kjæresteparet topper hver sin liga i skotsk toppfotball

Hibernians hjemmebane, Easter Road. Foto: Jmorrison230582 / Wikipedia

Isak Brønseth

7. september 2021

HibernianScottish PremiershipStatistikk

Hibernians Martin Boyle er toppscorer i Scottish Premiership. 28-åringen har storspilt for Edinburgh-klubben.

Boyle har vært på banen i alle de fire første kampene for Hibernian i ligaen denne sesongen. Han har scoret ett mål i hver kamp mot henholdsvis Motherwell, Ross County, Dundee FC og Livingston.

Saken fortsetter under videoen

Den australske angrepsspilleren har spilt for Hibernian siden han først kom på lån fra Dundee FC i 2015. Forrige sesong scoret han 12 mål totalt i Scottish Premiership, som er hans høyeste antall noen gang. Så langt ligger han godt an til å slå sin personlige rekord denne sesongen.

Boyle spiller også for det australske landslaget, og noterte seg for én nettkjenning da Kina ble slått 3-0 i VM-kvalifiseringen torsdag forrige uke. Allerede i dag klokken 14:00 venter Vietnam som neste motstander. For Hibernians del spilles neste ligakamp søndag 12. september mot byrival Hearts på Tynecastle Park.

Fotballfamilie

Boyles kone, Rachael Boyle, spiller også for Hibernian. De møttes for første gang da begge studerte i den skotske byen Aberdeen. De har en datter sammen, og giftet seg i 2019.

Rachael Boyle er midtbanespiller. Hibernians kvinnelag er nummer to på tabellen i Women’s Premier League, men har kun spilt én kamp.

Martin Boyle og herrelaget leder Scottish Premiership etter fire kamper, men Hearts puster dem i nakken. De to lagene har begge ti poeng, og rivaloppgjøret kommende søndag ligger an til å bli en spennende affære.

Les også:

United-stjernen bommet på straffe, scoret to mål og ble historisk