Hearts-kapteinen sa ja til å halvere sin egen lønn

Александр Осипов / Wikipedia

Isak Brønseth

23. mars 2020

Heart of MidlothianScottish Premiership

Steven Naismith og hans Heart of Midlothian har slitt i den skotske ligaen denne sesongen. Nå lover kapteinen å bli i klubben selv om det skulle ende med nedrykk.

Ifølge Sky Sports har Naismith gått med på å halvere sin egen lønn for å hjelpe klubben gjennom tøffe tider under utbruddet av coronaviruset. Samtidig har han lovet å bli i klubben uavhengig av om de fremdeles spiller i Scottish Premiership neste sesong.

Saken fortsetter under videoen

Står fram som et eksempel

Fredag forrige uke ble det først kjent at Hearts-manager Daniel Stendel gir bort hele sin lønn til kolleger som måtte trenge det mer enn han. Nå er Naismith den første spilleren til å annonsere at han vil gå med på et lønningskutt. Klubben står i fare for å miste én million pund i inntekter neste måned som følge av coronakrisen. Naismith hadde følgende å si om saken:

– Akkurat som mine lagkamerater har jeg tenkt mye på klubbens forespørsel om å redusere lønningene våre med 50 prosent for å hjelpe klubben og sikre så mange jobber som mulig under denne usikre perioden. Jeg har også diskutert det med min familie. Det er en veldig vanskelig situasjon, men det er ikke klubben sin skyld. Fotballen har gitt mye til meg og min familie, derfor aksepterer jeg dette.

33-åringen har spilt for Hearts siden 2018, da han ble hentet fra engelske Norwich City. Han er kanskje best kjent for sin tid i Everton, der han spilte fra 2012 til 2016. Naismith har også 51 kamper for det skotske landslaget.

– Jeg håper dette kan bidra til at klubben overlever på lang sikt og sikre jobbene til de som tjener minst og sliter mest under denne perioden, fortsetter han.

Etter 30 runder i den skotske ligaen er Hearts på sisteplass med 23 poeng. Kun fire ganger har de gått av banen med seier. Coronaviruset gjør at klubben nå befinner seg i en enda vanskeligere situasjon.

– Som kaptein vil jeg stå bak lagkameratene mine uansett hva de bestemmer seg for å gjøre. Jeg lover å bli i Hearts uansett hvilket nivå vil spiller på neste sesong. Jeg ser også fram til å fortsette å lede laget. Det er en ære å representere denne klubben, og jeg håper dette kan gi litt sikkerhet under ellers usikre tider, avsluttet Naismith.