Han blir midlertidig manager i Rangers etter Gerrards avgang

Jermain Defoe, Glasgow Rangers, Skottland
Foto: paulblank/Wikipedia

Isak Brønseth

15. november 2021

RangersScottish Premiership

Forrige uke ble det klart at Steven Gerrard forlater sjefsstolen i Rangers til fordel for Aston Villa. Nå er et nytt midlertidig trenerteam på plass.

Jermain Defoe vil være blant dem som skal lede Rangers-laget mens de ser etter Gerrards etterfølger. 39-åringen blir dermed spillende trener sammen med Brian Gilmour, David McCallum og Colin Stewart. Klubben bekreftet dette i en melding på Twitter i dag.

Saken fortsetter under videoen

Defoe har spilt for Rangers siden 2019, da han først ankom på lån fra Bournemouth.

Kommende søndag skal Rangers møte Hibernian på Hampden Park i semifinalen i Ligacupen. I Gerrards siste kamp som manager vant laget 4-2 mot Ross County i Scottish Premiership.

Rangers leder ligaen etter 13 serierunder med 30 poeng. Erkerival Celtic er nummer to med 26 poeng.

Nederlender kan bli ny manager

Ifølge flere medier, deriblant BBC, er Giovanni van Bronckhorst i samtaler med Rangers om å ta over som manager. 46-åringen spilte selv for Rangers fra 1998 til 2001, og vant blant annet to ligagull med klubben i denne perioden. Han har også spilt for klubber som Arsenal og Barcelona, og fikk hele 106 landskamper for Nederland.

Erfaring som manager har han derimot mindre av. Van Bronckhorst ledet Feyenoord fra 2015 til 2019, og vant den nederlandske ligaen med klubben fra Rotterdam. I fjor hadde han også et kort opphold som manager for kinesiske Guangzhou City.

Les også:

Klubben bekrefter ny manager: – Veldig glad for å få være tilbake

Flere engelske stjerner trekker seg fra troppen: Stortalent kommer inn