Denne nordmannen er en av våre «ukjente» utenlandsproffer

Marcus Fjørtoft, Hamilton, Skottland
Foto: Action Plus / Vagelis Georgariou

Morten Haugdahl Lie

22. januar 2020

HamiltonScottish Premiership

Jan Åge Fjørtofts sønn, Markus Fjørtoft, spiller for Hamilton Academical som ligger nest nederst i den skotske toppdivisjonen.

Fjørtoft signerte for en sesong med Hamilton etter et to ukers prøvespill i april 2019. Han sluttet seg til klubben til sesongoppkjøringen forrige sommer.

Saken fortsetter under videoen

Den norske midtstopperen har spilt kun fem kamper i ligaen og to kamper i den skotske cupen i sin første sesong.

Utradisjonell vei

De fleste norske utenlandsproffer går direkte fra norsk fotball til Nederland, Tyskland, Danmark og i noen tilfeller England. Det gjelder ikke for Markus Fjørtoft.

Fjørtoft startet sin karriere for Bærum i 2013 før han reiste over dammen for å spille collegefotball for Duke Blue Devils i 2014. Der spilte han 74 kamper og gjorde sju mål i løpet av tre år.

I September 2018 signerte han for Southern United I New Zealand. Han spilte 14 kamper for laget som endte på 5. plass i New Zealand Premiership.

Spilte mot Celtic

I september startet nordmannen mot Celtic. Hamilton tapte kampen 0-1. En annen nordmann, nemlig Mohamed Elyounoussi, hadde en målgivende pasning i kampen.

Etter kampen snakket Fjørtoft om kampen til klubbens egen hjemmeside.

– Det var tøft. Du kommer ikke hit å forventer å ha mye ball og dominere kampen men du må bare gi det et forsøk. Dessverre skårte Celtic tidlig og da ble det tøft. Man må alltid tilpasse spillet når man skal møte Celtic.

Fjørtofts kontrakt med Hamilton går ut etter inneværende sesong.

Foto: Action Plus / Vagelis Georgariou