Den ene ble kalt elgen. Nå har Celtic-proffen fått sitt kallenavn

Foto: Action Plus / David Young

Morten Haugdahl Lie

20. februar 2020

CelticEuropa LeagueScottish Premiership

Rune Bratseth ble kalt elgen da han spilte for Werder Bremen. Nå har Kristoffer Ajer fått sitt kallenavn i skotske Celtic.

Aberdeen-manageren beskrev Ajer som en «veddeløpshest» etter at han «galopperte» over hele banen for å score seiersmålet mot Aberdeen.

Saken fortsetter under videoen

Det lå an til uavgjort mot Aberdeen før Ajer satte inn vinnermålet etter en fantastisk soloprestasjon. Aberdeen-manager Derek McInnes tok fram et artig kompliment etter kampen da han sammenlignet nordmannen med en «veddeløpshest».

– Jeg liker å løpe, så når jeg får muligheten til å angripe, så gjør jeg det, sa Ajer på pressekonferansen etter kampen, ifølge skotske medier.

Skotske aviser har dratt navnet et steg videre og omtaler nå nordmannen som «Norse Horse«.

Europa League neste

Neste kamp for Celtic er mot Ståle Solbakkens FC København i Europa League. Ajer fortalte på pressekonferansen før kampen at FCK vil bli en tøff motstander.

– FCK blir et typisk skandinavisk lag. De vil være godt strukturert og kommer til å kjempe for livet. Vi vet hvor vanskelig det vil bli, vinterpausen betyr ikke noe. Jeg vet hvor hard trening de har i denne perioden. FCK vil være bedre trent enn noensinne, fortalte Ajer.

Celtic ser ut til å ta sitt niende strake seriegull etter seieren mot Aberdeen. Nå handler det om å gjøre det bra i Europa League, der Ståle Solbakkens FCK venter i København torsdag.

Ajer har spilt nesten samtlige kamper for Celtic denne sesongen og har blitt en publikumsfavoritt på Celtic Park.

Foto: Action Plus / David Young