Celtic-legenden hyller helsetjenesten: -De reddet livet mitt

Foto: Alex Morton / Action Images

Isak Brønseth

7. april 2020

CelticPremier LeagueScottish Premiership

Den tidligere Celtic-spissen John Hartson berømmer den britiske helsetjenesten (NHS) for jobben de gjør under koronakrisen.

Hartson har selv en sterk historie å fortelle. Etter at spillerkarrièren var over i 2007 ble han rammet av testikkelkreft, som spredte seg til hjernen og lungene. Han uttrykker stor respekt for NHS og mener de var selve grunnen til at han overlevde.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg var utrolig heldig og setter stor pris på den gode jobben NHS gjorde meg meg da de reddet mitt liv. De passet på både meg og familien min og ga meg rett behandling. Derfor er jeg her fremdeles, sa Hartson da han var gjest i podkasten Celtic View.

Stor respekt for helsetjenesten

Videre hyllet Hartson NHS for måten de jobber på under den pågående koronakrisen. Viruset har satt en hel fotballverden på vent. All fotball i både Skottland og England er midlertidig stoppet.

– Helsetjenesten har et spesielt sted hos meg. Jeg føler meg velsignet som fortsatt lever, med en nydelig familie i Edinburgh. Tiden vi er inne i nå er veldig spesiell, men alle går gjennom det og man kan bare føle med familiene som mister sine kjære. Leger og sykepleiere i NHS gjør en fantastisk jobb gjennom denne forferdelige perioden, fortsatte han.

John Hartson spilte totalt 146 ligakamper og scoret hele 88 mål for Celtic mellom 2001 og 2006. Han fikk 51 kamper for det walisiske landslaget. I tillegg har han spilt for klubber som Luton Town, Arsenal, West Ham United og Wimbledon.