AC Milan jakter signaturen til landslagsspilleren: – Han forlenger ikke med Celtic

Foto: Action Plus / David Young

Milano-klubben har identifisert Kristoffer Ajer som et av tre overgangsmål til sommervinduet. En overgang for nordmannen virker å være sannsynlig.

Ifølge italienske Calciomercato, planlegger Milan å hente Ajer sammen med Eintracht Frankfurts Ewan N´Dicka og Leipzigs Dayot Upamecano for å forsterke de bakre rekker til neste sesong.

Saken fortsetter under videoen

– Han forlater Celtic

Ajers agent, Tore Pedersen, går langt i å bekrefte at nordmannen skifter beite i sommer.

– Han forlenger ikke med Celtic og forsvinner i sommer. Det er flere klubber som er interesserte, uten at jeg kan gå mer innpå navn. Det er mange som har fulgt han over en lengre periode. Det er også klubber som gjerne vil ha han, men som ikke har råd. Det er generelt stor interesse for Kristoffer, forteller agenten til NTB.

– Klubben bestemmer om spillere får gå

Celtics manager Neil Lennons er lite imponert av uttalelsene til agent Pedersen. I den skotske avisen Daily Record, gir han agenten svar.

– Jeg har hørt om uttalelsene og er klar over dem. Til sjuende og sist er det klubben som bestemmer om spillere får gå, ikke agenter eller de selv.

– «Kris» har ikke gitt noen indikasjoner på at han ønsker seg vekk. Han er fornøyd her, han har spilt veldig bra, og han har vært svært stabil, fortsetter Lennon.

– Skutt seg selv i foten

Til slutt kritiserer han Pedersen.

– Jeg tror agenten har skutt seg selv i foten her. Vi har Kris bundet til oss på en langtidskontrakt, så det er vi, og ingen andre som bestemmer, sier Lennon.

Pedersen ønsket ikke å kommentere kritikken fra Lennon.

Det rapporteres at Tottenham er en av klubbene som vurderer Ajer.

Ajer skrev under for Celtic 1. juli 2016. Han var på lån i skotske Kilmarnock fra slutten av januar til slutten av mai 2017, men har siden vært en fast brikke i Celtic.