Nordmannen satte den avgjørende straffen i cupfinalen

Isak Brønseth

20. desember 2020

CelticScottish Cup

Kristoffer Ajer og Celtic fikk det tøft da de møtte Championship-laget Hearts i den skotske cupfinalen. Det hele endte med seier etter straffesparkkonkurranse for Glasgow-klubben.

Oppgjøret ble spilt på Hampden Park foran tomme tribuner. Både Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi var med fra start for Celtic.

Saken fortsetter under videoen

Ryan Christie sørget for 1-0 etter bare 19 minutter. Deretter økte de ledelsen til 2-0 da Odsonne Édouard scoret på et straffespark.

Men Hearts kom tilbake. Liam Boyce og Stephen Kingsley scoret hvert sitt mål, og stillingen var 2-2 etter 68 minutter. Kampen gikk deretter til ekstraomganger.

Innbytter Leigh Griffiths satte inn 3-2 for Celtic etter 105 minutter, men Hearts og Josh Ginnelly ga seg fremdeles ikke. Da ekstraomgangene var over var stillingen 3-3, og det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Nordmannen ble avgjørende

Kristoffer Ajer var valgt ut til å ta Celtics femte og avgjørende straffe. 22-åringen hamret ballen knallhardt i mål bak Hearts-keeper Craig Gordon, og sørget for at stillingen i straffesparkkonkurransen ble 4-3.

Dette var hans niende trofé som Celtic-spiller. Det var nok også viktig for manager Neil Lennon, som tidligere denne sesongen har vært utsatt for mye kritikk. Celtic ligger fortsatt et godt stykke bak erkerival Rangers i den skotske ligaen.