Visste om det kontroversielle banneret før kampen: – Klubben prøvde å stanse det

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

23. juni 2020

BurnleyManchester CityPremier League

Burnley ble knust 5-0 av Manchester City mandag. Resultatet kommer likevel i kjølvannet av banneret «White lives matters Burnley».

Like etter kampstart bestemte noen Burnley-fans for å fremme budskapet «White lives matters Burnley» ved å fly budskapet flere hundre meter over Etihad.

Saken fortsetter under videoen

– Det representerer ikke hva vi står for, hva klubben står for, hva spillerne står for og hva flesteparten av fansen står for. Jeg skammer meg og er flau, sa Burnleys kaptein Ben Mee til Sky Sports etter kampen.

Klubben fordømmer budskapet som ble fløyet over Etihad Stadium under kampen mot Manchester City.

– Burnley Football Club fordømmer sterkt handlingene til de ansvarlige for flyet og det støtende banneret som fløy over Etihad Stadium mandag kveld. Vi ønsker å gjøre det klart at de som står bak ikke er velkomne på Turf Moor, skrev klubben.

Burnley-kapteinen var tydelig preget av hendelsen og forteller at klubben visste om stuntet allerede før kampen.

– Klubben prøvde å stanse det, sa kapteinen.

Det er ikke kjent hvem som står bak hendelsen. Personene virker uansett ikke å støtte «Black lives matter» som er printet bak på draktene til alle spillerne i Premier League for å støtte den antirasistiske bevegelsen.

Spillerne har også hedret amerikanske George Floyd ved å knele før kampstart. Floyd døde da han ble anholdt av politiet i vår.