Verdensmester og tidligere Premier League-spiller legger opp

Foto: Agência Brasil/ Wikipedia

Den tidligere Chelsea-, Dortmund- og Fulham-spilleren Andrè Schürrle (29) legger opp med umiddelbar virkning.

Schürrle huskes kanskje best for sitt bidrag i VM-sluttspillet i Brasil i 2014. Da kom han inn og scoret to mål mot vertsnasjonen i den berømte semifinalen som endte 7-1 til Tyskland. I finalen slo han den målgivende pasningen til Mario Götze da finalen mot Argentina ble avgjort langt inne i ekstraomgangene.

Saken fortsetter under videoen

Tyskeren spilte halvannen sesong for Chelsea fra sommeren 2013 til januar 2015. Det resulterte i 14 scoringer på 65 kamper i alle turneringer for London-klubben. Selv om han forlot klubben halvveis i sesongen, rakk han å spille nok kamper til å bli Premier League-mester med Chelsea i 2014/15-sesongen.

I fjorårets sesong gikk Schürrle på lån fra Borussia Dortmund til nyopprykkede Fulham. Tyskerens seks scoringer på de 24 kampene han spilte for «The Cottagers» holdt ikke til å berge Premier League-plassen.

Det siste året har han spilt for russiske Spartak Moskva på lån fra Dortmund.

Takker fansen

På sin egen Instagram-profil takker Schürrle for støtten.

– Jeg ønsker å la dere vite at jeg trekker meg tilbake fra å spille profesjonell fotball. På vegne av meg selv og min familie ønsker jeg å takke alle som var en del av disse fenomenale årene. Støtten og kjærligheten dere har delt med meg har vært utrolig og mer enn jeg noen gang kunne drømt om. Nå er jeg klar og åpen for de flotte mulighetene som kommer mot meg, skriver Schürrle.

Flere nedturer enn oppturer

Tyskeren sier i et intervju med den tyske avisen Der Spiegel at det er mangel på motivasjon gjør at han nå velger å legge skoene på hylla.

– Avgjørelsen (om å legge opp, journ. anm.) har vokst i meg lenge. Jeg trenger ikke lenger applausen. De dype dalene har blitt dypere og de høye toppene har blitt færre, forteller han til avisen.

I tillegg til VM-tittelen og Premier League-tittelen kan Schürrle se tilbake på to cuptriumfer i Tyskland med henholdsvis Wolfsburg og Dortmund, samt ett trofé i både den tyske supercupen og den engelske ligacupen.

Fikk du med deg disse sakene?

Boris Johnson gir grønt lys for tilskuere på Premier League-kamper

Nå er de bare ett(!) poeng fra å returnere til Premier League