Verdens største klubb saksøker produsentene bak Football Manager

Ole Gunnar Solskjær
Foto: Reuters / Phil Noble

Morten Haugdahl Lie

23. mai 2020

Manchester UnitedPremier League

Manchester United saksøker produsentene av Football Manager-serien for påstått brudd på varemerket deres ved å bruke klubbens navn omfattende gjennom hele spillet.

Det skriver den engelske avisen Sky Sports.

Saken fortsetter under videoen

United har tatt rettslige skritt mot Sega Publishing og Sports Interactive (SI), som er utgiveren og utvikleren av det populære managerspillet.

De hevder også at produsentene har krenket varemerket deres over logoen sin ved å ikke bruke den offisielle Manchester United-logoen i spillet. I stedet er United-logoen erstattet med en forenklet rød og hvit-stripet logo.

Manchester-klubben hevder dette fratar den registrerte innehaveren sin rett til å få klubbens logo lisensiert.

De samme produsentene står bak spillet Championship Manager som var en braksuksess på 90-tallet.

Produsentene svarer

Sega og SI sier at bruken av klubbens navn er en legitim referanse til Manchester United i fotballsammenheng. Samme referanse har blitt brukt i Football Manager og Championship Manager, siden 1992.

Selskapene anklager klubben for å prøve å forhindre legitim konkurranse på videospillfeltet ved å forhindre at parter som ikke er lisensiert av fordringshaveren, bruker navnet på Manchester United i slike spill.

Fredag ble saken tatt opp til høring. QC (Queens Councel) konkluderte med at det ikke er sannsynlighet for forvirring eller skade på fordringshaverens EU-varemerker.

Brødrene Paul og Oliver Collyer, som er grunnleggerne av SI, har ikke kommentert saken.